Camilerimiz Bu Milletin Çimentosudur

Desk ve Din Bir Sen Genel Başkanı Lütfi Şenocak,merakla beklenen camiler genelgesinin yayınlanmasıyla birlikte Camilerin Yeniden Medeniyet Merkezleri haline gelmesi için atılan adımlar milletimizi mutlu etmiştir,dedi..

Tarih - 08-03-2013 13:00

Camilerimiz Bu Milletin Çimentosudur
Desk ve Din Bir Sen Genel Başkanı Lütfi Şenocak, 6 Mart itibariyle yürürlüğü giren camiler genelgesi nedeniyle yaptığı basın açıklamasında; Tarih boyunca Müslümanların manevi duygularını derinden etkileyen ve insanları bir araya getiren camiler,tarih boyunca insanlık tarafından büyük özen gösterilen hizmet ve ibadet kapısı olmuştur. Ne yazık ki yakın zamana kadar camilerimiz sadece ibadet merkezi olarak anılmaktadır. Oysaki camiler halkın her ihtiyacının karşılanması için manevi eğitim ve adli hizmetler vermiş, en garip kaldığımız anlarda bile yuvamız olmuş,camilerimiz  bir nevi huzur ve rehabilitasyon merkezleri olmuştur. Camiler vatan toprağının tapusu, din görevlileri de milli birlik ve beraberliğin çimentosu ve harcı olmuştur.”
 
Şenocak; Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Mehmet Görmez ve ekibinin görev başına gelmesiyle birlikte Diyanet Teşkilatında yeni reformlar yapılmaktadır. Ne mutlu ki yıllarca dert olan camilerin sadece ibadethane, Din görevlilerinin ise namaz kıldırma memurluğu ile anılması 6 Mart tarihi itibariyle yürürlüğe giren camiler genelgesi ile son bulmuştur. Böyle bir hizmetten dolayı sayın  Prof. Dr. Mehmet Görmez ve ekibine teşekkür ediyoruz.”dedi.
 
Şenocak Açıklamasında Camilerin yeniden sosyal yaşamın içinde Medeniyet Merkezleri haline geleceğini belirterek; Camiler, öteden beri kırık gönüllerin onarıldığı mekânlar olarak; kapılarını etnik kökeni, siyasi görüşü, mezhebi, meşrebi ve dili ne olursa olsun herkese açmıştır. Bundan sonrada camilerimiz  namaz vakitleri dışında da hizmet verecektir. Cami cemaatlerinin artırılması için sabah namazlarına özel programlar düzenlenecek, şartları uygun olan camilerimizde çocukların ve gençlerin ilim öğrenebilecekleri için kütüphaneler oluşturulacak, Din görevlilerimiz camilerde sadece namaz kıldırmak için değil namaz vakitleri dışında da din hizmeti ve yaygın eğitim hizmetleri vererek camilerimi cazibe merkezleri haline dönüştüreceklerdir ”dedi.
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Tekerlekli Sandalye Tarihçesi

Tekerlekli Sandalye Tarihçesi

12-04-2023 - Tarih

Millî Mücadelenin Yerel Tarihleri Projesi Batı Anadolu’da

Millî Mücadelenin Yerel Tarihleri Projesi Batı Anadolu’da

25-10-2022 - Tarih

  • eşya depolama
  • ahsap mobilya Turkey Hair Transplant Packages ts3 satın al Anlaşmalı Boşanma Davası FUE iptv bayilik Eşya depolama iptv bayilik