ENGELSİZ İLKADIM PROJESİ

İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce hazırlanan “Engelsiz İlkadım” projesi ile 8 okulun özel eğitim sınıflarına eğitim setleri dağıtıldı.

Kent Kültürü - 07-03-2014 13:28

ENGELSİZ İLKADIM PROJESİ
Kazım Özdemir İlkokulu’nda düzenlenen törene İlkadım Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Alican Usta, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu, İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Esat Bayrakçı, Şube Müdürü Ahmet Özker, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Törende açılış konuşmasını yapan İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu, “Engelsiz İlkadım Projesi ile özel eğitim sınıflarımızın fiziki şartlarını düzeltirken diğer taraftan eğitimin kalitesini artıracak tedbirler de alıyoruz. Bu amaçla 8 okulumuzdaki özel eğitim sınıflarında kullanılmak üzere eğitim materyal setlerini Sosyal Dayanışma Vakfımızın destekleri ile temin ettik, bu gün okullarımıza teslim edeceğiz” dedi.

Özel eğitimin özel bir alan olduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Alican Usta, “Sınıf ortamı, eğitim programı ve öğretmeni özeldir. Bu proje ile özel eğitimin ihtiyacı olan eğitim materyalinin sağlanması önemli bir ihtiyacı gidermiştir. Emeği geçenleri tebrik ediyorum” diye konuştu.

Engellilere yönelik çalışmalara öncelik verdiklerini ifade eden İlkadım Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, “Özellikle özel eğitim kapsamında engelli öğrencilerimizin ihtiyaçlarını gidermek için tüm kurumlarımız imkanlarını seferber etmektedir. Eğitim her engeli aşar düşüncesindeyiz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından okul müdürlerine eğitim setleri teslim edildi.
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Çalıştayı’nı Protesto

Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Çalıştayı’nı Protesto

23-10-2023 - Kent Kültürü

Edebiyat Nöbeti 33. Sayısının Dosya Konusu Mario Levi

Edebiyat Nöbeti 33. Sayısının Dosya Konusu Mario Levi

22-04-2021 - Kent Kültürü