Erken Yaşta Evlenenler Babalar Tecavüzcülerle Aynı Koğuşta!

Köşe Yazıları - 05-04-2021 07:11

Erken Yaşta Evlenenler Babalar Tecavüzcülerle Aynı Koğuşta!

İstanbul Sözleşmesi feshedildi lakin Avrupa Birliği Uyum Yasalarıyla Türk aile yapısında açılan yaralar kanamaya devam ediyor.

İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesiyle, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un el atmasını bekleyen çok mühim bir meseleyi oluşan yeni şartlar muvacehesinde yeniden hatırlatmak istiyorum.

Şimdi, mevzu bilindik ve devam eden, kanayan, kangren haline gelmiş bir mağduriyet;

Türkiye’de cinsel rüşt yaşı tanımlanmamış olmakla birlikte kanunen evlilik yaşı 18 yaş olarak kabul edilmiştir.

18 yaş altında çiftler düğün yaparak, severek ve rızayla evlenmiş olmalarına, kadının ve ailelerinin şikayeti olup olmadığına bakılmaksızın kocanın fiili çocuk istismarı olarak kabul edilerek cezalandırılıyor.

Sayın Bakanlarım,

Bugün cezaevlerinde kanun sınırı 18 yaşın altında evlendikleri için çocuk istismarından yargılanarak hüküm giyen 8 bin baba yatıyor.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Neler Söylendi?

....

18 yaş altındakiler çocuktur ve kaç tanesi severek evlendi? Ailelerin zoru ile ya da tecavüzcüsüyle zorla evlendirilen kız çocukları da severek mi evlenmiş? İSTANBUL SÖZLEŞMESİ YAŞATIR, YARA AÇMAZ. 5 yıl önce
DİĞER HABERLER
Zuhruf Suresi 15. Ayeti

Zuhruf Suresi 15. Ayeti

16-05-2026 - Köşe Yazıları

Telef  olan, rotasız hayatlar

Telef olan, rotasız hayatlar

14-05-2026 - Köşe Yazıları

  • eşya depolama
  • ahsap mobilya Turkey Hair Transplant Packages ts3 satın al Anlaşmalı Boşanma Davası FUE iptv bayilik Eşya depolama iptv bayilik