MHP Bafra’da Cumhur İttifakından Koptu

Bafra Belediyesi 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra yapılan ilk meclis toplantısında yapılan oylamalarda MHP, muhalif partilerle iş birliği yaparken Ak Parti mecliste yalnız bırakıldı.

Samsun Haber - 22-04-2024 14:44

MHP Bafra’da Cumhur İttifakından Koptu

İttifak ortağı meclis komisyonlarında CHP, İyi Parti ve YRP ile işbirliği yaparak Ak Parti'nin teklif ettiği adayların seçilmesini adeta engelledi.

31 Mart seçimleri öncesi de Cumhur ittifakının adayı Hamit Kılıç'a hiç bir platformda destek vermeyen MHP Bafra ilçe teşkilatının ve meclis üyesi adaylarının neden bu tepkiyi verdikleri anlaşılamazken Bafra Belediye Meclis komisyon seçimlerinde yaşanan krizin nasıl sonuçlar doğuracağı da belirsizliğini koruyor.

Bafra MHP teşkilatının Cumhur ittifakında olmasına rağmen Cumhur ittifakı içinde değil de özellikle de CHP başta olmak üzere İyi Parti ve YRP ile ittifakına MHP genel merkezinin nasıl tepki vereceği ise merak konusu oldu.

KOMİSYON SEÇİMLERİ

Toplantı, Meclis Katip üyelerinin seçimi ile başladı.

AK Parti’den Eyüp Sabri Şahin, MHP’den Hamdi Kozil, İYİ Parti’den Murat Şahin, Yeniden Refah Partisinden Ramazan Çotur, CHP'den Turgay Bayrak Meclis grup Başkanvekili olarak görev aldı.

Katip Üye Seçimi

AK Parti Doğan Önder ve Ali Kocabaş’ı, İYİ Parti Kamil Baş’ı ve CHP Ömer Ocak’ı Meclis katip üyeliğine teklif etti. 19 oy alan Kamil Baş ve Ömer Ocak Meclis katip üyesi seçildi, diğer üyeler 11’er oy aldı. Turgay Bayrak ve Sedat Peker yedek üye seçildi.

Meclis 1. Başkanvekili

Meclis 1. Başkanvekilliğine AK Parti Eyüp Sabri Şahin’i, İYİ Parti Tuğbanur İpek Acar’ı teklif etti. Diğer partiler teklif etmedi. Tuğbanur İpek Acar 19 oy ile 1. Meclis Başkanvekili seçilirken AK Parti’nin teklif ettiği Eyüp Sabri Şahin 11 oy aldı.

Meclis 2. Başkanvekili

Meclis 2. Başkanvekilliğine AK Parti Ali Oğuz’u, Yeniden Refah Partisi Mehmet Akkurt’u teklif etti. Mehmet Akkurt 19 oy ile Meclis 2. Başkanvekili oldu. Ali Oğuz 11 oy aldı.

Belediye Encümen Üye Seçimi

AK Parti Cemil Musaoğlu, Erkan Mustafa Tokur'u, MHP Aslan Yıldırım'ı, YRP Kemal Bekar'ı, İYİ Parti Adem Demir'i teklif etti.

Aslan Yıldırım 30, Kemal Bekar 19, Adem Demir 19 oy alarak Belediye Encümen üyesi seçildi. Cemil Musaoğlu 11, Mustafa Tokur 11 oy aldı.

Plan Ve Bütçe Komisyonu

Plan ve Bütçe komisyonuna AK Parti’den Bayram Şener ve Ali Oğuz, MHP’den Hamdi Kozil, İYİ Parti’den Murat Şahin, Yeniden Refah Partisinden Ramazan Çotur seçildi.

İmar Komisyonu

İmar Komisyonuna AK Parti’den Soner Taş ve Hasan Yavuz Ataseven, MHP’den Asım Celal Usta, İYİ Parti’den Orkun Başar, Yeniden Refah Partisinden Mehmet Akkurt seçildi.

Tarife Komisyonu

Tarife Komisyonuna AK Parti’den Nazife Soruklu ve  Bünyamin Kurt, MHP’den Fatih Uncu, İYİ Parti’den Kamil Baş, Yeniden Refah Partisinden Yunus Aydoğan seçildi.

Hukuk Komisyonu

Hukuk Komisyonuna AK Parti’den Cemil Musaoğlu ve Doğan Önder, MHP’den Kadir Yıldırım,  İYİ Parti’den Tuğbanur İpek Acar, Yeniden Refah Partisinden Ramazan Çotur seçildi.

Sera Osb Üyeliği

Yeniden Refah Partisinden Öztürk Doğutaş 19, İYİ Parti'den Murat Şahin 19 oy ile Sera OSB asil üyesi seçildi. AK Parti'nin teklif ettiği Erkan Mustafa Tokur 11 oy aldı.

Sera OSB yedek üyeliği YRP'den Yunus Aydoğan 19, Adem Demir 19 oy alarak seçilirken, AK Parti'nin adayı Ali Oğuz 11 oy aldı.

Bafra Osb Üyeliği

Bafra OSB üyeliğine, MHP'den Hamdi Kozil 19, Kadir Yıldırım 19, Asım Celal Usta 19, Aslan Yıldırım 19 ve Fatih Uncu 30 oy alarak asil üye seçildi.

AK Parti'den Hamit Kılıç, Bünyamin Kurt, Ali Oğuz, Ali Kocabaş 11'er oy aldı.

AK Partiden Bayram Şener, Hasan Yavuz Ataseven, Soner Taş, Doğan Önder ve Nazife Soruklu 11 oy alarak OSB yedek üyeliğine seçildi.

Tarihi Kentler Birliği

Tarihi Kentler Birliği üyeliğine AK Parti Bayram Şener'i, CHP Turgay Bayrak'ı asil üye olarak teklif etti.

Turgay Bayrak 19 oy alarak seçilirken, Bayram Şener 11 oy aldı.

Yedek üyeliğe CHP'den 19 oy ile Ömer Ocak seçildi.

Komisyonlarda MHP Meclis üyeleri AK Parti dışında Muhalefetin tüm adaylarına destek verdi….

 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Yüzde yüzümüzden fazlasını ortaya koyacağız!

Yüzde yüzümüzden fazlasını ortaya koyacağız!

03-05-2024 - Samsun Haber

Garnizon Komutanı Alâ’dan Başkan Kurnaz’a Hayırlı Olsun

Garnizon Komutanı Alâ’dan Başkan Kurnaz’a Hayırlı Olsun

03-05-2024 - Samsun Haber