OMÜ'NÜN NEW YORK’TAKİ GURURU

Şevki Faruk Kanca, 2012 yılından bu yana New York’ta orkestra şefi ve besteci olarak çalışmaya devam ediyor.

Türkiye - 08-10-2012 16:33

OMÜ'NÜN NEW YORK’TAKİ GURURU
2002 yılında OMÜ’den mezun olan ve Almanya yüksek lisans ve doktora yapmak için burs kazanan Kanca, Düsseldorf’ta Robert Schuman Müsikhockhschule akademik çalışmalarını tamamladıktan sonra, “Mozor Mehter” isimli tez ve kitap çalışmalarımı tamamladı. 2006 yılında Atatürk Üniversitesinde göreve başlayan ve 2008 yılından itibaren Gazi Üniversitesinde öğretim elemanı olarak görev yapan Şevki Faruk Kanca, bir yandan uzmanlık alanı olan bestecilik ve orkestra şefi olarak çalışmalarına da devam ederken, diğer yandan da piyano, işitme eğitimi, armoni, konturpuan ve eşlik dersleri vermeye devam ediyor.
 
2010 yılında, Prof. Dr. Ramazan Abacı ile 120 kişinin görev aldığı, “Boğazın Sesi” orkestrasını kuran Kanca, bu orkestrada da orkestra şefi ve besteci olarak da görev yapıyor. Boğazın Sesi Orkestrası, repertuarı ile Türk Müziğinin batı müziğini etkilediğini uygulamalı olarak gösteriyor.
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Cibiş Kanyonu: Kastamonu’nun Doğal Aquaparkı

Cibiş Kanyonu: Kastamonu’nun Doğal Aquaparkı

15-09-2025 - Türkiye

Kastamonu kaç ilçe ile kuruldu?

Kastamonu kaç ilçe ile kuruldu?

05-03-2025 - Türkiye

  • eşya depolama
  • ahsap mobilya Turkey Hair Transplant Packages ts3 satın al Anlaşmalı Boşanma Davası FUE iptv bayilik Eşya depolama iptv bayilik