Şimdi de Ak Parti Samsun İl Kongresine Müdahale Edecek

Ankara Beypazarı doğumlu ve Refah Partisi Ankara milletvekilliği yapmış olmasına rağmen Samsun’da yaşayan FEDONN yine Samsun’u karıştırmak için hazırlık yapıyor.

Samsun Haber - 06-05-2024 14:17

Şimdi de Ak Parti Samsun İl Kongresine Müdahale Edecek

FEDONN’u önceleri Ankara’dan Samsun’a ne vakit, kelli felli, bakan, genel başkan yardımcısı, genel başkan vekili gelse sahnede, salonda yerinizi alıyor, salona, sahneye tertip düzen vermeye kalkışırken görüyorduk.

FEDONN’un bunu hangi sıfatla yaptığını kimse bilmiyordu.

Sanki kendisine AK Parti Genel Merkezi’nden, “Git Samsun siyasetini derleyip toparla, bak bakalım, oralarda neler oluyor?” şeklinde vazife tevdi edilmiş gibi hareket ediyordu.

Özellikle AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’un programlarında kimin nereye oturacağına kadar müdahale ediyordu.

FEDONN daha sonra AK Parti Atakum Belediye Başkan Adayını belirlemek için sahneye çıktı.

Ankara Samsun arasında kendisine pek yakın bir ismi aday yapabilmek için mekik dokumaya başladı.

KENDİSİNİ DEFALARCA UYARDIK

Samsun’a Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Melih Gökçek’in 40 yıllık arkadaşı Refah Partisi eski Milletvekili olan FEDONN boş bir araziyi Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ANFA'ya 10 yıllığına kiralamış, boş arsa kirası karşılığı olarak da Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden toplamda 4 trilyon 500 milyon TL almıştı.

KİRALANDI ANCAK BOŞ KALDI!

ANFA Şirketi, “Fidanlık malzemelerinin deposu olarak kullanacağını” gerekçe gösterip kiraladığı 20 dönümlü arazide hiçbir işlem yapmamış, Melih Gökçek'in Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde, bağlı kuruluş ANFA Limited Şirketi FEDONN’a 2015 yılı için 240 bin lira, 2016 yılı için 249 bin 120 lira ve 2017 yılı içinde 289 bin 323 lira ödeme yapmıştı.

Melih Gökçek’in Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığından istifa etmesinin ardından sözleşme gereği 7 yıllık bir süresi varken ANFA’ya başvuruda bulunarak sözleşmeyi karşılıklı olarak feshetmeyi önerdiği ve sözleşmenin karşılıklı mutabakatla feshedilmişti.

ANFA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Müfettişlerin söz konusu kiralama işlemi hakkındaki başlatılan soruşturmanın raporlarını tamamlamalarının ardından, ANFA’nın avukatları, dönemin ANFA Genel Müdürü Ramazan Arslan, Genel Müdür Yardımcısı Mesut Yaman, İşletmeler Müdürü Muhammed Akgün ve FEDONN ile birlikte ANFA’da Tesisler Müdürü olarak görev yapan yeğeni Enes Erçoban hakkında dolandırıcılık, TCK’ya göre iki ayrı maddeden görevi kötüye kullanma, ihaleye fesat karıştırma , nüfuz ticareti ve azmettirme suçlarından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına başvurarak ismi geçenlerin cezalandırılmasını istedi.

SAMSUN İL KONGRESİ İÇİN YENİDEN SAHNEDE

AK Parti’nin Atakum’da seçim kaybetmesinin müsebbiplerinin arasında yer alan FEDONN’un şimdi de AK Parti Samsun İl Başkanlığı kongresinde aday olarak bir isim için Ankara’da kulis faaliyetlerine başladığı ve kendisine yakın adayın il başkanı olabilmesi için Ankara Samsun arasında mekik dokuduğu gelen bilgiler arasında….

 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesi 3. Karadeniz Aile Hekimliği Kongresi

Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesi 3. Karadeniz Aile Hekimliği Kongresi

18-05-2024 - Samsun Haber

Özel Hanedan Bakım Merkezi'nde  Engelli Bireyler Hünerlerini Sergiledi

Özel Hanedan Bakım Merkezi'nde Engelli Bireyler Hünerlerini Sergiledi

18-05-2024 - Samsun Haber