Sözleşmeli Memurları Kadrolu Hale Getireceğiz

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, milyonlarca vatandaşın merakla beklediği asgari ücret, kadro ve EYT ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Ekonomi - 12-11-2022 16:57

Sözleşmeli Memurları Kadrolu Hale Getireceğiz

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Mesleki Yeterlilik Kurumunun 2023 yılı bütçelerinin görüşmeleri başladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, bakanlığının 2023 bütçesinin sunumunu yaptı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, milyonlarca vatandaşın merakla beklediği asgari ücretle ilgili yaptığı açıklamada ''Enflasyonun etkisinden koruyacak bir asgari ücret belirlenecek.'' dedi. Bakan Bilgin ayrıca, ''Sözleşmeli memurları bu ayın içerisinde kadrolu hale getireceğiz.'' ifadelerini kullandı.

Milyonlarca vatandaşın merakla beklediği asgari ücretle ilgili konuşan Bakan Bilgin, ''Emin olun enflasyonun etkisinden koruyacak bir asgari ücret belirleyeceğiz. Enflasyonu sarmala dönüştürmeyecek bir düzende kalacağız.'' ifadelerini kullandı.

''ARALIK AYININ İLK HAFTASINDA KOMİSYONU TOPLAYACAĞIZ''

Tüm emekçiler enflasyon karşısında korunacak'' diyen Bakan Bilgin, ''Talebin üzerinde bir büyümeyi gerçekleştirdiğimiz zaman enflasyona karşı ekonomik büyümeyi bir silah olarak kullanabiliriz.

Asgari ücretin, 5500 lira olmasının nedeni enflasyona karşı duyarlı olduğumuzu göstermek içindi. Asgari ücreti belirlemede enflasyon etkisini geriletecek bir uygulama gerçekleştireceğiz.

Aralık ayının ilk haftasında komisyonu toplayacağız. Tüm emekçiler enflasyon karşısında korunacak.'' şeklinde konuştu.

''SÖZLEŞMELİ MEMURLARI KADROLU HALE GETİRECEĞİZ''

Sözleşmeli personelin çalışma şartlarını değiştirmek istediklerini belirten Bakan Bilgin, ''Sözleşmeli personelin çalışma şartlarını değiştirmeyi düşünüyoruz o çalışmayı tamamladık.

Tahmin ediyorum önümüzdeki hafta veya bu ay içinde onu uygulamaya geçireceğiz. Sözleşmeli memurları bu ayın içerisinde kadrolu hale getireceğiz.'' dedi.

Neler Söylendi?

Sait dede

Özellikle pandemi sürecinde tum sağlık çalışanları hakettiği kanatindeyim Allah razı olsun 1 yıl önce
DİĞER HABERLER
Girişimcilere 50 Milyon Dolarlık Fon

Girişimcilere 50 Milyon Dolarlık Fon

02-05-2024 - Ekonomi

Cesaretiniz Varsa Lojmanları da Satın Sayın Şimşek!

Cesaretiniz Varsa Lojmanları da Satın Sayın Şimşek!

30-04-2024 - Ekonomi