https://www.akasyam.com/files/uploads/user/-d2fb70b44c.png
Bedriye Arık ÇAMBEL

Asgari Ücret

29-12-2020 06:14

Asgari ücret için neden çay ve simit fiyatlarına bakılarak hesap yapılıyor? Oysa bir ev hamımı olarak bana kalsa et, süt, yumurta ve son zamanların rekor sahibi ayçiçek yağı fiyatlarına bakarak yapılmalı!.

 

Asgari ücretle aşı konusunun aynı haftaya denk gelmesi de çok kötü oldu diyebilirim. Aşı konusu konuşulacak ve asgari ücret konusu çok fazla dile getirilemeyecektir. Vatandaş geçinemiyor açım diyorsa bu konunun sorumluları üzerlerine düşen görevi yapmalıdırlar.

 

İnsanlar aç, işsiz, borçlu ve bir çok insan hak ettikleri şartlardan çok kötü şartlarda yaşamaya mecbur bırakılıyor. Çünkü bazı insanlar sırf kendi koltuğunu düşünüyor ve kul hakkını unutmuş şekilde yaşıyor ve o insanlara hizmet eden büyük bir kitle de kişisel çıkarları uğruna görmedim, duymadım, konuşamam diyerek âdeta üç maymunu oynuyorlar !.  Maalesef.

 

Demokrasiler de halkın arasında tabaka olmaz. Bir kısmın bir aylık maaşını diğer bir kısım bir akşam yemeğinde harcıyorsa büyük bir problem var demektir. Önceden orta direk diye nitelendirilen grup ortadan kalkmış, artık sadece zengin ve fakir var.

 

70 li kuşaklar bir şekilde evlerini ve arabalarını alabilmiş ancak 2000 binli kuşak gelecekte kendisine bir araba almayı hayal edemez hâle gelmiştir. Bu durum gelecek kaygısı olan kolay para kazanma peşinde koşan ve en kötüsü vatan ve millet sevgisi barındırmayan kayıp bir kuşağı beraberinde getirmektedir. Bu durum yurt dışı özentisiyle beyin göçünü tetikler hale getirmiştir.

 

Yardım edilmiş yoksullar yerine yoksulluğun ortadan kaldırılması gerekiyor. Yönetimler asgari ücreti belirlerken bekar bir erkeğin geçinebileceği miktarı hesap etmek yerine en az dört kişilik bir ailenin geçinebileceği rakamı net olarak asgari ücret olarak belirlemelidir.

 

Asgari ücreti belirlerken lütfen işsiz üniversite mezunlarını, iş arayan kirada oturan aile babalarını, hiç bir bilgisi olmadığı halde koltuk başına geçen müteahhitleri, çocuklarına annelik yapamadan işbaşı yapmak zorunda kalan anneleri, yeni neslin geleceğini düşünerek asgari ücret yoksulluk ücreti olmaktan çıkarılmalıdır.

 

İnsan yaşamı açlıkla test edilemeyecek kadar değerlidir. İnsanca bir yaşam için asgari ücrete yapılacak zammın günümüz şartlarına uygun olmalıdır.

 

NOT: Asgari ücret 2021 yılı için brüt 3 bin 577 lira 50 kuruş, net 2 bin 825 lira 90 kuruş olarak belirlendi. Bakan Selçuk açıklamasında, 'Asgari ücret geçen yıla göre 500 lira artmıştır, yüzde 21,56 oranında yükselmiştir.

Neler Söylendi?

DİĞER YAZILARI 2023 Yılından 2024’ e Girerken Kısa Özet İsrail Devlet Değil Terör Örgütüdür Atanamayan Uzmanlar 15 Temmuz; Cesaret, Erdem ve Zafer… 14 Mayıs Seçim Sonucunu Açıklıyorum İnternet Dolandırıcılığı Bağımsız Milletvekili Olmak Eylül Ayının Girmesiyle Piyasalar Açılacak Ücretli öğretmenler zor durumdalar Bir ülke içten nasıl çürütülür? Nerede o eski bayramlar! Dolandırıcılıkta son nokta! Hiç Bir Şeyin Geçeceği Mececeği Yok Zamlar geri çekilsin! Türkiye De Bayan Yazar Olmak Çok Zor! Nefret Yok, Sevmek Var Adalet Ve Eşit Haklar Yangın var türkiyem! Yangın var… Sizce Hangisi Daha Tehlikeli Delta Virüsü Mü? Z Kuşağı Mı? Aşı Olalım Peygamber Efendimiz Ve Sahabeler Peygamber Efendimiz’in Hz.Muhammed Mustafa S.A.V 'İn Gençlik Yılları Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed Mustafa (S.A.V) Hayatı Peygamber Efendimiz Doğmadan Önce Yaşanan Mucizevi Olaylar Sihirli Değnek Mucize Çıkar Maskeni Kudüs neden önemli! Yuvayı Yapan Dişi Kuştur… 28 Şubat’ı Z Kuşağı Bilmez! İstanbul Aşktır İstanbul Siyaseti Bir Başkadır... Küresel Güce Teslim Olmayacağız Aşağı Bakmayacağız! Whapsapp’ı Siliyor Muyuz! 2021 Koronavirüs Aşısı ‘O000h Be’ Dedi Millet! Bahçekent Kemal Kılıçtaroğlu'na Sesleniyorum Ücretli Öğretmenler Öğretmenler Gününde Müjde Bekliyorlar! Ücretli Öğretmenlikte Durum Tespiti 3 Ücretli Öğretmenlikte Durum Tespiti 2 Ücretli Öğretmenlerin Sorunları ve Durum Tespiti!