YAZIN DAHA ÇOK ÇALIŞIYORUZ!

Samsun İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Hüseyin Aksoy başkanlığında yapıldı. Samsun Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Büyükşehir Belediyesi konferans salonunda gerçekleşen toplantıda 2014 yılı yatırım teklifleri değerlendirildi.

Kent Kültürü - 09-07-2014 10:51

YAZIN DAHA ÇOK ÇALIŞIYORUZ!
2014 yılı 3. dönem İl Koordinasyon Kurulu toplantısı için yatırımcı bölge ve il müdürlükleri ile belediyelerin raporlarını okuyan Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, “Haziran 2014 tarihi itibariyle il genelinde genel ve özel bütçeli kuruluşlara ait toplam 386 proje, belediyelere ait 371 proje olmak üzere toplam 757 proje bulunmaktadır. Bu projelerin genel yapısına baktığımızda proje bedelleri toplamı 4 milyar 717 milyon TL, önceki yıllar harcaması 2 milyar 237 milyon TL, 2014 yılı yatırım ödeneği de 779 milyon TL, dönem sonuna kadar yapılan harcamalarda 399 milyon TL olarak görülmektedir. Bölgelerin nakdi gerçekleşme oranı yüzde 51, fiziki gerçekleşme oranı da yüzde 52 düzeyindedir. Kuruluş yatırımlarının sekteröl bazda yer aldığı tabloyu değerlendirdiğimizde ise proje bazında diğer kamu hizmetleri sektörü 418 proje ile en fazla proje sahip sektördür. Bunu 144 proje ile tarım sektörü izlemektedir. Proje bedellerine baktığımızda toplam itibariyle en fazla olan 1 milyar 766 milyon TL ile ulaştırma sektörüdür. Bunu da 942 milyon TL ile tarım sektörü izlemektedir. Önceki yıllar toplam harcamalarına baktığımızda da sektör bazında en fazla harcama 1 milyar 463 milyon TL ile ulaştırma sektöründe olup, bunu 292 milyon TL ile eğitim sektörü izlemektedir. 2014 yılı ödeneklerinde sektör bazında en fazla ödenek 316 milyon TL ile diğer kamu hizmetleri sektörüne ait olup bunu 186 milyon TL ile ulaştırma sektörü izlemektedir. 2014 yılı harcamalarında da en fazla harcama sektör bazında 207 milyon TL ile diğer kamu hizmetleri sektörüne ait olup, bunu 83 milyon TL ile ulaştırma sektörü izlemektedir. Gerçekleştirmeler açısından ise, 2014 yılında en çok nakdi gerçekleşme yüzde 66 ile diğer kamu hizmetleri sektörü olup, bunu yüzde 50 ile eğitim sektörü takip etmektedir. En çok fiziki gerçekleşme ise yüzde 69 ile ulaşım sektörünün olup, bunu yüzde 63 ile eğitim sektörü izlemektedir” dedi.

Haziran 2014 yılı itibariyle il genelinde genel ve özel bütçeli kuruluşlarla belediyelerin 757 proje yürüttüğünü belirten Vali Aksoy, “Bu projelerden 100’ü dönüm sonu itibariyle tamamlanmış, 360’ı devam etmekte, 69’u ihale aşamasında olup, 228 proje ise çeşitli nedenlerle başlanamamıştır” diye konuştu.

Yatırımların zamanında gerçekleştirilmesi ve herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi için kurumlar arasındaki iş birliği büyük önem taşımaktadır. Bu işbirliği en üst düzeyde sağlanması gerekir. Buna rağmen herhangi bir çözüm üretilememesi durumunda da valiliğimizin hemen bilgilendirilmesi büyük önem arz etmektedir. 2014 yılının yatırımlar açısından başarılı bir yıl olmasını diliyorum. Samsun’da kamu yatırımları adına oldukça önemli çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Zamanında tamamlanabilmesi için bugüne kadar gösterilen gayretin bundan sonrada aynı titizlikle gösterilmesini bekliyoruz. Yaz aylarını yatırımlarımızın ve inşaatlarımızın en yoğun çalışılması gereken aylar olarak görüyoruz. Bu anlamda da hava şartlarını en iyi şekilde değerlendirmek ve yatırım programımızda yer alan çalışmalarımızı biran önce hayata geçirmek için gayretlerimizi en üst noktaya taşımalıyız. Bu anlamda gösterilen çalışmalara da teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Çalıştayı’nı Protesto

Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Çalıştayı’nı Protesto

23-10-2023 - Kent Kültürü

Edebiyat Nöbeti 33. Sayısının Dosya Konusu Mario Levi

Edebiyat Nöbeti 33. Sayısının Dosya Konusu Mario Levi

22-04-2021 - Kent Kültürü