Ekonomi
Giriş Tarihi : 11-02-2014 11:19   Güncelleme : 11-02-2014 11:19

81 İLİN TAMAMINA DOĞALGAZ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Doğalgaz hattı dağıtım şirketleriyle birlikte 82 bin 500 kilometreye ulaştı. Biz iktidara geldiğimizde 4 bin 500 kilometrelerden başladık. O yüzden bunları önemli ve değerli buluyorum" dedi.

81 İLİN TAMAMINA DOĞALGAZ
Önümüzdeki yılın sonuna kadar doğalgazı 81 ilin tamamına doğalgaz götürmeyi hedeflediklerini dile getiren Yıldız, "Bütün planlama, programlarımız ve projelerimiz bu yönde. Doğalgazı evlerde, sanayide ve iş yerlerimizde daha fazla kullanmamız lazım. Çünkü doğalgaz, Avrupa Birliği üyesi 28 tane ülke arasında doğalgazı en ucuz alan ülke değiliz ama şu anda en ucuz satan ülkeyiz" diye konuştu.
 
Yıldız, doğalgaz hattının dağıtım şirketleriyle birlikte 82 bin 500 kilometreye ulaştığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:
 
"Biz iktidara geldiğimizde 4 bin 500 kilometrelerden başladık. O yüzden bunları önemli ve değerli buluyorum. Ensar bey örnek verdiler, eksi 18 dereceden sonra bazı meyvelerin, yiyeceklerin değerinin kaybolduğuna dair. Ben şuna inanıyorum, Ardahan'da eksi 34 derecede insanımızın değeri artıyor, kalitesi daha da artıyor, gönlü daha da sıcaklaşıyor ve her zaman ülkesine bağlılığını göstermiş oluyor. Bugün bizim hizmet götürdüğümüz alanların Türkiye'deki siyasi istikrarla beraber daha da arttığını göreceğiz. Türkiye'de istikrarın engellenmesini isteyenler var. 2 ay öncesine göre 17 Aralık'tan sonra bir kısım döviz fiyatları arttı, faiz oranları kısmen arttı. Bazı yatırımcılar düşünüyorlar. Şimdi bu duruma üzülenler var, sevinenler var. Biz bu duruma sevinebilir miyiz? Bizler üzülenler arasındayız. Çünkü hak ettiğimiz refah seviyesini Edirne'den Kars'a, Ardahan'a kadar, Sinop'tan Hatay'a, Adana'ya varıncaya kadar yurdun dört bir yanında biz bunları genişletmek durumundayız."
adminadmin