Gündem
Giriş Tarihi : 14-01-2014 17:22   Güncelleme : 14-01-2014 17:22

BUGÜN’DEN BÜYÜK PROVAKASYON!

Bugün Gazetesinin İnternet Sitesi ihh Kilis Ofisi’ne yapılan operasyonu “6 ilde El Kaide operasyonu” diye duyurdu..

BUGÜN’DEN BÜYÜK PROVAKASYON!
Gazete “Van Cumhuriyet Başsacılığı'nın talimatıyla Van merkezli Adana, Gaziantep, İstanbul, Kilis ve Kayseri'de El Kaide örgütüne yönelik kapsamlı operasyon yapıldı.”
Diye duyurduğu haberinde İHH Kilis Ofisine yapılan baskın resmini kullandı..

İşte o haber:

ÖRGÜTÜN TEPE İSİMLERİ YAKALANDI
 
Yapılan operasyonda El-kaidenin Ortadoğuda 2. İsmi olarak bilinen İbrahim Şen’in ve El Kaide Türkiye yapılanması sorumlularından Halis Bayancuk’un da yakalandı. İbrahim Şen’in eski El-Kaide lideri Habip Akdaş’ın ABD polisi tarafından öldürülmesi sonrası, Türkiye hücrelerini toparladığı ve Türk El-kaidesini başına geçtiği iddia ediliyor. Şen’in faaliyetlerinden dolayı, ABD makamlarınca tutuklandığı ve Guantanamo hapishanesinde yattığı, Suriye’de sınıra yakın El-kaide kamplarından sorumlu olduğu bildiriliyor. Gunatanamo’da yattıktan sonra, İncirlik üssünde Türk yetkililere teslim edilen İbrahim Şen’in, 2008 yılında El Kaide faaliyetlerinden tutuklanıp 6 yıl 3 ay ceza aldığı, dosyasının Yargıtay’da olduğu iddia edildi.
 
2 YÖNETİM HÜCRESİ ÇÖKERTİLDİ
 
İddiaya göre El-kaide militanları deşifre olma riskine önlem olarak, hücresel olarak yapılanıyor. Bir hücre diğer hücreyi tanımıyor. Ayrıca yönetim kadrosu da aynı sebeple hücresel yapılanıyor. Bir hücredekiler diğer hücredekileri görmüyor, tanımıyor. Çökertilen hücreler El-Kaidenin en kanlı kamplarından Ceyş-ül Mehdi kampına militan savaşçı göndermekle suçlanıyor. Bu kampta yaşayan el kaideli militanlar Türkiye’yi de harb alanı olarak görüyor, Türkiye`ye eylem yapılması fikrini savunuyorlar.
 
adminadmin