Eğitim
Giriş Tarihi : 13-03-2014 13:14   Güncelleme : 13-03-2014 13:14

GAZETECİLİK MESLEĞİNİ ÖĞRENCİLERE ANLATTI

Ayvacık Mustafa Üstündağ Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencilerine Çarşamba Haber Expres Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Erol Şeker, gazetecilik mesleğini anlattı.

GAZETECİLİK MESLEĞİNİ ÖĞRENCİLERE ANLATTI
Ayvacık Mustafa Üstündağ Yatılı Bölge Ortaokulu, sosyal ve kültürel faaliyetleri kapsamında çeşitli meslek gruplarından temsilcileri öğrencilerle buluşturmaya devam ediyor. Okulda belli aralıklarla gerçekleştirilen söyleşilere katılan meslek temsilcileri, öğrencileri meslekleri hakkında bilgilendiriyor. Öğrencilerin sorularını cevaplandırarak, meslekleri hakkında merak edilenleri paylaşıyor. Okulun sosyal ve kültürel etkinlikleri kapsamında bütün meslek gruplarından temsilcilerin öğrencilerle buluşturulması hedefleniyor.

Ayvacık Mustafa Üstündağ Yatılı Bölge Ortaokulu Okul Yönetimi, gazetecilik mesleğinin öğrencilere tanıtılması amacıyla Gazeteci- Yazar Erol Şeker’i davet etti. Okulun konferans salonunda gerçekleştirilen söyleşiye öğrenciler büyük ilgi gösterdi. İlk olarak kendini tanıtan Erol Şeker, ardından öğrencilerin sorularını cevaplandırdı.

Gazetecilik mesleğinin zorlukları, avantajları, haber seçiminde ve yazımında dikkat edilmesi gereken hususlar, haber kaynaklarıyla ilişkiler, haberlerin gazetede kullanımı ve gazete baskı işlemleri başta olmak üzere öğrencilerin gazetecilik mesleğiyle ilgili merak ettiği bütün soruları cevaplandıran Şeker, iyi bir gazetecinin öncelikle toplumsal çıkarı ön planda tutması gerektiğini vurguladı.

Daha sonra Ayvacık Mustafa Üstündağ Yatılı Bölge Ortaokulu Müdürü İjlal Erdönmez, Müdür Yardımcısı Esra Kılıç ve Rehber Öğretmeni Osman Toprak, okul hakkında bilgi verdi. Müdür İjlal Erdönmez, Ayvacık’ta bulunan okulun son yıllarda hem eğitim-öğretim hem de fiziksel donanım açısından büyük mesafe kat ettiğini söyledi.
adminadmin