Kent Kültürü
Giriş Tarihi : 01-06-2014 11:09   Güncelleme : 01-06-2014 11:09

İSTİKLAL MARŞININ TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİ

İstiklal Marşında Türk Milliyetçiliği konulu panel Emet İlçesinde İstiklal Marşı derneği Emet temsilciliğinin organize ettiği "İstiklal Marşının Türk Milliyetçiliği" konulu panel şair,yazar İsmet ÖZEL'in de katılım ile gerçekleştirildi..

İSTİKLAL MARŞININ TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİ
İstiklal Marşında Türk Milliyetçiliği konulu panel Emet İlçesinde İstiklal Marşı derneği Emet temsilciliğinin organize ettiği "İstiklal Marşının Türk Milliyetçiliği" konulu panel şair,yazar İsmet ÖZEL'in de katılım ile gerçekleştirildi.
 
Emet İstiklal Marşı derneği temsilcisi Dr. Hakan ÜNEK'in organize ettiği panele İstiklal Marşı derneği genel başkanı, şair ve yazar İsmet ÖZEL başkanlık etti. Belediye başkan yardımcısı İ.Hakkı ERİĞDECİ, yanı sıra çok sayıda vatandaşın katıldığı panelde İsmet ÖZEL yanı sıra İstiklal Marşı derneğinin Ankara şube başkanı Mehmet TUNCEL, Kahramanmaraş şube başkanı Abdülhamit SAĞIR, Konya şube başkanı Sabahattin DOĞRU,ve İstanbul şube sekreteri Gökhan GÖBEL’de konuşmacı olarak katıldılar.
 
Belediye çok amaçlı salonunda kurulan kitap standında şair ve yazar İsmet ÖZEL'in kitapları satışa sunulurken, ÖZEL salona tekbir ve salavatlarla girdi.
 
Panelin açılış konuşmasını yapan İsmet ÖZEL, Türk Milliyetçiliği üzerine son yıllarda oynanan oyunlara dikkat çekerek,"İslamiyet'i kitaplardan, Müslümanlığı mezarlardan öğreniyoruz. Bugün ülkemizin geldiği noktada hayatımız tehlikede değil, tehlike hayatımızın her daim içinde "dedi. İnkar edilemez bir Türk Milliyetçiliğinin olduğunu belirten ÖZEL dini bir ağırlığa sahip bir kavram olduğuna vurgu yaptı. Panele katılan konuşmacılar da İstiklal marşında yer alan kelime ve kavramlardan, yola çıkarak, İstiklal Marşının Türkiye'nin bir İlmihali olduğunu vurgusunu yaparak; Türkiye'nin şu anki durumunu ve gelecekte alacağı şekli İstiklal marşına bakarak anlaşılabileceğini savundular. Programın sonunda ise ilçede İstanbul'dan misafir olarak bulunan bir bayan dinleyicinin protestosu dikkat çekti. Konuşmaların uzaması üzerine "Hak hukuk diyeceğinize gidin namazlarınızı kılın" diye tepki gösteren bayana, akşam ezanına vakit olduğu, ikindi namazının kılınıp gelindiği ifade edildi.
 
Panelin ilçede düzenlenmesini organize eden Dr. Hakan ÜNEK;"İstiklâl Marşı isimsiz kahramanlardan müteşekkil bir orduya; "Kahraman ordumuza" ithaf edildi. Dinini milliyeti, milliyetini dini sayan ama kim olduğu bilinmeyen insanlarla hayat-bulan Türk milliyetçiliği her zaman küfrün kâbusu oldu. Türkiye'de üzeri ısrarla örtülen bir tek milliyetçilik varken, ismi parlatılanlarca üzeri parlatılan birçok sahtekârlık var. Yıllardır Türkiye üzerine boca edilen sahtekâr milliyetçiliği ile İstiklâl Marşı'nın sahici milliyetçiliğinin tefriki Türkiye'nin idame şartlarındandır. Bu sâikle İstiklâl Marşı'nda tarifini bulan fakat üzeri örtülen milliyetçiliğimizi Kütahya'nın Gazi Emet'inde tasvir ediyoruz. Çünkü Emet'in isimsiz kahramanları, İzmir'i işgal eden Yunan birliklerini Yunan bayraklarıyla değil, Emet Müdafa-i Vatan Cemiyeti adı altında bir müfrezeyle karşıladı."dedi.
adminadmin