Siyaset
Giriş Tarihi : 09-04-2014 10:46   Güncelleme : 09-04-2014 10:46

KÖKTAŞ'IN SÖZLERİNİ AJANS ÇARPITTI

Köktaş'ın konuşması Cihan Haber Ajansı tarafından farklı şekilde abonelerine servis edildi. Adalet ve Kalkınma Partisi Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, yerel seçimde kazanamadıkları Asarcık ilçesine en iyi hizmeti vermenin mücadelesi içerisinde olacaklarını söyledi.

KÖKTAŞ'IN SÖZLERİNİ AJANS ÇARPITTI
Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin'in ilçede gerçekleşen mazbata törenine katılan ve burada bir konuşma yapan Köktaş, "Asarcıklılardan bizlere haklarını helal etmelerini istiyorum. Belki orada derdimizi iyi anlatamadık belki orada biraz az çalıştık diye Asarcık ilçesini kaybettik. Hedefimiz neydi 17+1 ama olmadı. 16+1'de kaldı. Ama biz yine Asarcıklıya en iyi hizmeti vermenin mücadelesi içinde olacağız. Alamadıysak, kazanamadıysak biz önce sorumluluğu kendimizde arıyoruz. Asarcıklılar haklarını bizlere helal etsinler, beş yıl ilçe belediyeciliğinden mahrum kalacaklar belki ama, büyükşehir yasası ile Asarcık'a en iyi hizmeti yapmanın gayreti içinde olacağız" dedi.  
AJANSTAN İLGİNÇ ÇARPITMA

Köktaş'ın bu konuşması ise Cihan Haber Ajansı tarafından farklı şekilde abonelerine servis edildi. Cihan Haber Ajansı tarafından servis edilen haberde Fuat Köktaş'ın ağzından "Ben 17+1 diye seçimi kazanacağız demiştim. Fakat sadece bir yerde yanıldım. O da Asarcık ilçesinde oldu. Orayı da başka bir parti kazandı. Diğer kazandığımız yeni yerler ve mevcut AK Partili belediyeler yatırımlardan yararlanacaktır. Fakat Asarcık ilçesi sakinleri ve vatandaşlar bundan sonra 5 yıl yatırım eksikliği ile baş başa kalacaklardır. Asarcıklı hemşehrilerimiz bizleri şimdiden affetsin" ifadeleri kullanıldı.

SÖYLEMEDİĞİ SÖZLER HABERE NEDEN EKLENDİ

AK Parti ise Bafra ilçesinde gerçekleşen törende Köktaş'ın yaptığı konuşmaya ait ses kaydıyla ajans tarafından servis edilen habere yalanlama geldi.
Ses kaydında, Cihan Haber Ajansı tarafından haber içeriğine yazılan 'AK Partili belediyeler yatırımlardan yararlanacaktır. Fakat Asarcık ilçesi sakinleri ve vatandaşlar bundan sonra 5 yıl yatırım eksikliği ile baş başa kalacaklardır. Asarcıklı hemşehrilerimiz bizleri şimdiden affetsin' şeklinde ki ifadelerinin yer almadığı görüldü.
 
EN İYİ HİZMETİ SUNACAĞIZ SÖZÜ NASIL ÇARPITILDI
Köktaş'ın konuşmasında yer almayan sözleri ile birlikte haberi abonelerine 'AK Parti Samsun İl Başkanı Asarcıklıları yatırım yapmamakla tehdit etti' başlığıyla servis eden Cihan Haber Ajansı, tam anlamıyla şaşırttı. Köktaş'ın Bafra ilçesinde yaptığı konuşmada, ajansın servis ettiği haberin tam aksine, Asarcık ilçesine en iyi hizmetin yapılması için mücadele edeceklerini söylediği görüldü.
 
İşte AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş'ın Bafra ilçesinde yaptığı konuşma:
 
"30 Mart'ta Türkiye, Bafra, Samsun bir karar verdi. Vermiş olduğu bu karar Türkiye'nin istikbalinin ve Recep  Tayyip Erdoğan'ın devamı noktasında olmuştur. Biz meydanlarda dedik ki, Türkiye üzerinde oyunlar oynanıyor. Türkiye'nin istiklali ile oynanıyor. Meydanlarda dedik ki, Türkiyenin çıkışı engellenmek isteniyor. Meydanlarda dedik ki, belediyecilik anlayışına engel olunmak isteniyor. Bunları halkımız iyi benimsedi ve bu oyuna hamdolsun düşmedi. Buna katkı veren oylarıyla dualarıyla katkı veren bütün gönüldaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Türkiyede yeni bir dönem başladı, farklı bir heyecan başladı. Artırk Cumhurbaşkanını da halk seçecek. Bunun hazırlıkları başladı. Kimi Köşkte görmek istediğimiz belli olacak, yine biz meydanlarda olacağız. Yine seçim çalışmalarına başlayacağız. Zaten bizim işimiz bir seçim bittiğinde hemen diğer seçime hazırlık yapmaktır. Biz hemen başladık. Hangi sandıkta hangi ilçede neyimiz eksik çalışmalara başladık. Ama bunu da yaparken bayrağı her an yükseğe taşımak ilk görevimiz olacaktır. Bundan sonraki hedefimiz yeni hizmetleri hayata geçirmektir. Yakakent başka bir partinin belediye başkanlığı ile idare ediliyordu, Alaçam, Atakum, İlkadım, Ladik, Kavak başka bir partideydi. Buralarda kollektif çalışma ve disiplinli olmanın mükafatını aldık. Bayrağı daha yukarı taşıyarak millete hak etmiş olduğu hizmetin en iyisini vererek bu belediyeleri bir daha kaybetmemek üzere muhafaza edeceğiz. Bize talimat geldi, genel merkez teşkilat başkanlığı ilçelere turlarına başlıyor. Nerede eksik yaptık nerede sıkıntımız oldu neden oldu bunların tespitini yapmak üzere iş başı yapıyoruz. Asarcık'ı neden alamadık. Asarcık, AK Parti'deyken, başka bir partiye nasıl teslim ettiğimizin sorgulaması içindeyiz. Asarcıklılardan bizlere haklarını helal etmelerini istiyorum. Belki orada derdimizi iyi anlatamadık belki orada biraz az çalıştık diye Asarcık'ı kaybettik. Hedefimiz neydi 17+1 ama olmadı. 16+1 de kaldı. Ama biz yine Asarcıklıya en iyi hizmeti vermenin mücadelesi içinde olacağız. Alamadıysak kazanamadıysak biz önce sorumluluğu kendimizde arıyoruz. Asarcıklılar haklarını bizlere helal etsinler, beş yıl belki ilçe belediyeciliğinden mahrum kalacaklar ama büyükşehir yasası ile Asarcık'a en iyi hizmeti yapmanın gayreti içinde olacağız."

Kaynak

http://www.samsunkenthaber.com/haber/siyaset/koktas'in-sozlerini-ajans-carpitti/17264.html
adminadmin