Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Yahya Musa, yaptığı açıklamada, başkent Kahire'de Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde polis ile Mursi yanlıları arasında çatışma meydana geldiğini ve 3 kişinin öldüğünü, 25 kişinin yaralandığını belirtti.
İskenderiye İlk Yardım Müdürü Amr Nasr da İskenderiye'de Mursi yanlısı göstericiler ile göstericileri dağıtmak isteyen güvenlik güçleri arasında çatışma çıktığını ve 97 kişinin yaralandığını ifade etti.
Asyut kentinde de valilik binası önünde ordunun yönetime el koymasını protesto eden Mursi yanlıları ile polis arasında çatışma çıktı. Olayda 2 kişi hayatını kabetti, 28 kişi yaralandı. Luksor kentinde ise Mursi destekçileri ile polis arasında meydana gelen çatışmalarda 9 kişinin yaralandığı belirtildi.
Öte yandan Mısır ordusuna bağlı helikopterlerin, Sina'da El-Ariş Havaalanı yakınlarındaki askeri noktalara bu sabah düzenlenen saldırıların ardından, havaalanına yakın bazı hedefleri vurduğu kaydedildi.
Sina'da kimliği belirsiz silahlı gruplar, bugün sabah erken saatlerde El-Ariş Havaalanı'ndaki askeri noktaları hedef almış, olayda 1 asker ölmüş, 6 asker yaralanmıştı.
MURSİ TARAFTARLARI DEVLET TELEVİZYONUNA YÜRÜYOR
Bu arada Mursi taraftarları, devlet televizyonu binasını yanında toplanıyor. Göstericilerin buraya doğru yürüyüşe devam ediyor
Sina'da iki güvenlik görevlisinin öldürülmesinin ardından, Mısır ordusuna ait helikopterler El-Ariş Havaalanı'na yakın bölgeleri bombaladı.
Sina'da düzenlenen iki ayrı silahlı saldırıda 4 polis hayatını kaybetti
Mısır'ın Sina Yarımadası'nda kimliği belirsiz kişilerin güvenlik noktalarına düzenlediği iki ayrı silahlı saldırıda 4 polis hayatını kaybetti.
AA muhabirinin emniyet kaynaklarından aldığı bilgiye göre, Ariş kentinin Abur bölgesinde kimliği belirsiz silahlı bir grubun güvenlik noktasına açtığı ateşte 2 polis öldü.
Ariş kentinde emniyet güçlerine yönelik düzenlenen bir diğer silahlı saldırıda da 2 polisin yaşamını yitirdiği ifade edildi.
Sina'da kimliği belirsiz silahlı gruplar, dün sabah erken saatlerde El-Ariş Havaalanı'ndaki 6 ayrı askeri noktayı hedef almış, 1 asker ölmüş, 6 asker yaralanmıştı.
Olaya ilişkin resmi açıklama yapılmadı.
Ülke genelinde meydana gelen olaylarda ölü sayısı 72'ye yükseldi
Mısır'da 30 Haziran'dan itibaren yaşanan protestolarda hayatını kaybedenlarin sayısı 72'ye yükselirken, yaralı sayısının bini aştı.
Hastane yetkililerinden edinilen bilgiye göre 30 Haziran'da Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi taraftarlarına ordu ve polis birlikleriyle beraber baltacı denilen laik darbe yanlıları da saldırı düzenliyor. Yaralı sayısı 1000 i geçti.
Dün 13 kişi, bugün de 12 kişinin öldürülmesiyle ölü sayısı 72'ye yükseldi. Hayatını kaydedenler arasında doğrudan başına ve vücudunun çeşitli bölgelerine aldığı kurşun darbesiyle hayatını yitirenler bulunuyor.
Mısır'ın çeşitli kentlerinde darbe karşıtı Mursi destekçilerinin yaptığı gösteriler devam ediyor. Darbe karşıtı göstericiler, Mursi'nin serbest bırakılana kadar meydanlardan ayrılmayacaklarını devam edeceklerini açıkladı.
Pressmedya.com
MISIR'DA ASKERLER KATLİAM YAPIYOR
Laik askeri darbeye karşı direnen halka ateş açan ordu birlikleriyle çatışmalar yoğunlaştı. Şu ana kadar 72 kişi öldü
admin



















































































































































































































