Milli Eğitim Bakanlığı Proje Okulları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapıldı

Milli Eğitim Bakanlığı, proje okullarında görevli yönetici ve öğretmenlere ilişkin süre uzatımını içeren yönetmelik değişikliği yaparak, çalışma sürelerini bir yıl uzattı.

Eğitim - 27-06-2023 14:00

Milli Eğitim Bakanlığı  Proje Okulları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapıldı

 

Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumlarına Öğretmen Atama ve Yönetici Görevlendirme Yönetmeliğinde Milli Eğitim Bakanlığı, özel program ve proje uygulayan eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenlerin atama ve yönetici görevlendirmeleriyle ilgili yönetmelikte son dakika değişikliği yaptı.

Yapılan değişiklikle birlikte, proje okullarında görev yapan müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı pozisyonunda bulunan ve 4 ila 8 yıl arasında çalışan kişilerin çalışma süreleri bir yıl daha uzatılabilecek.

Yapılan değişiklik yapılan yönetmeliğin ilgili kısmı şu şekilde;

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINA BAĞLI ÖZEL PROGRAM VE PROJE UYGULAYAN EĞİTİM KURUMLARINA ÖĞRETMEN ATAMA VE YÖNETİCİ GÖREVLENDİRME YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1- 8/2/2023 tarihli ve 32098 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumlarına Öğretmen Atama ve Yönetici Görevlendirme Yönetmeliğinin geçici 1. maddesinde yer alan "6/7/2018" ibaresi "6/7/2020" olarak değiştirilmiştir.

MADDE 2- Aynı Yönetmeliğe aşağıdaki geçici madde eklenmiştir. "Görev sürelerinin uzatılması"

GEÇİCİ MADDE 2- (1) Dört ve sekiz yıllık görev sürelerini 16/6/2023 tarihi itibarıyla tamamlayan müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcılarının görev süreleri bir yıl süreyle uzatılabilir.

MADDE 3- Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 4- Bu Yönetmelik hükümlerini Milli Eğitim Bakanı yürütür.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Güncelleme Değil Reform Bekliyoruz

Güncelleme Değil Reform Bekliyoruz

03-05-2024 - Eğitim

Müfredat taslağı hakkında

Müfredat taslağı hakkında

30-04-2024 - Eğitim