Güncel
Giriş Tarihi : 15-01-2014 13:55   Güncelleme : 15-01-2014 13:55

NECATTİN DEMİRTAŞ VEDAT YILMAZ’IN BU İDDİASINA NE DİYECEK?

ARSA BELEDİYEYE AİT DEĞİL, HUKUKEN İMKANSIZ!

NECATTİN DEMİRTAŞ VEDAT YILMAZ’IN BU İDDİASINA NE DİYECEK?
Cumhuriyet Halk Partisi İlkadım Belediye Başkan adayı Vedat Yılmaz İlkadım Belediye Başkanı NecattinDemirtaş’ı hayali projelerle vatandaşı aldatmakla suçladı..

Yılmaz, Demirtaş’ın bilboartlarla tanıtımını yaptığı belediye hizmet binasının yerinin belediyeye ait olmadığını iddia ederek,  “İlkadım ilçesinde bugüne kadar olması gerekirken henüz yapılamamış ciddi eksiklikler var. Ben bunları kesinlikle geçmişte görev almış belediye başkanı arkadaşlarımı eleştirmek adına söylemiyorum. Ancak bir gerçek var yaşıyoruz bu bölgenin içerisindeyiz.  Yirmi yıl önce kurulmuş ve daha sonradan iki ayrı belediyenin birleşmesiyle oluşan İlkadım Belediyesi’nin şu anda belediye hizmet binası yok” diye konuştu.

HUKUKEN MÜMKÜN DEĞİLDİR

Yılmaz, şöyle konuştu:

 “Mevcut belediye yönetiminin bilboardlar da, resimlerde, afişlerde gördüğümüz belediye hizmet binasının tanımlanan yeri Barış Bulvarı üzerinde Çevre yolu ile Barış Bulvarı’na cephesi olan ama her ikisinden de ulaşımı mümkün olmayan bir imar adasından yapılacağı açıklanmıştır. Öncelikle şunu ifade edeyim orada hukuki sorunlar var. Belediyedeki arkadaşlarımızın bunu ne kadar önemsediğini bilemiyorum ama arsası belediyeye ait değil. Milli Emlak’tan çok önceleri tahsis olarak alınmış bir yer, oraya bu binanın yapılması hukuken mümkün değildir. Bu proje kamuoyu ile paylaşıldığında meslek örgütleri ve Mimarlar Odası başta olmak üzere  yerinin uygun olmadığını ifade etmişlerdir. Benim görüşümde bu yöndedir yeri uygun değildir”
 
HAYALi PROJE YAPMIYORUZ
 
Vedat Yılmaz yaptığı açıklamada son olarak şunları dile getirdi.
 
“Biz yeni hizmet binasını İlkadım İlçesi’nin neredeyse merkezi sayılabilecek nokta olan şu andaki Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nin olduğu adaya yapacağız. Yine İkinci Bulvar Yolu’na cepheli olacak. Çok kolay ulaşılabilecek bir noktadadır. Ayrıca kentin güneye doğruda genişlediğini öngördüğümüzden kuzey-güney hattında da doğu-batı hattında da ortalarda olan insanların çok kolay ulaşabileceği bir noktaya yapacağız. Yeri ve arsası sağlanmış durumdadır. Bu projemizin finansman modeli de hazırdır. Artık günümüzde biliyorsunuz herhangi bir görsel hazırlayarak şunu yapacağım bunu yapacağım diyerek hayali proje yapabiliyorsunuz.  Biz hayali proje yapmıyoruz. Bizim bütün projelerimiz gerçekten yapılabilecek ayakları yere basan projelerdir. En büyük ilçenin halen belediye hizmet binasının bu zamana kadar yapılamamış olması çok üzücü bir durumdur. Bunu hızlı bir şekilde yapacağız. “
adminadmin