Eğitim
Giriş Tarihi : 25-10-2013 09:48   Güncelleme : 25-10-2013 09:48

SANAT VE MESLEK OKULLARI DESTEKLENMELİ

Geleceğin Türkiye'sine yön verecek olan gençlere yönelik hizmetler yaptıklarını söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, "Gençlerimizi önemsiyoruz. Ülkemiz, genç nesillerin omuzlarında yükselecektir" dedi.

SANAT VE MESLEK OKULLARI DESTEKLENMELİ
İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Samsun Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'ni ziyaret etti. İlkadım Belediye Başkan Yardımcısı Burhan Taş, Başkan Danışmanı Ahmet Seven ve Özel Kalem Müdürü Nevzat Özenç ile birlikte Samsun Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’ne giden Başkan Necattin Demirtaş'ı kapıda karşılayan atölye sorumlusu Muharrem Gadiş, yaptıkları çalışmalar ve öğrencilerin durumu hakkında bilgi verdi.
 
Meslek okullarının öneminden bahseden Başkan Demirtaş, "Meslek ve sanat okulları bilgi ve donanımı yüksek nitelikli elemanların yetişmesine fayda sağlayan önemli eğitim kurumudur. Sanat ve meslek okullarının desteklenmesi önemlidir. İstihdama yönelik profesyonel kişilerin yetiştirilebilmesi için mesleki dalda hizmet veren okullarımıza yeni bölümler açılmalıdır” diye konuştu.
 
Sınıfları gezerek öğrencilerle konuşan Başkan Demirtaş, gençleri önemseyen projeler üzerinde çalıştıklarını söyledi. Gençlere yönelik yapılan hizmetler hakkında öğrencileri açıklamalarda bulunan Başkan Demirtaş şöyle konuştu: "Çocuk ve gençlerimizin eğitimini önemsiyoruz. Eğitim yuvalarının modern görünüme kavuşması, geleceğimizin teminatı gençlerimizin iyi ortamlarda eğitim görebilmesi için çalışıyoruz. Gençler için önemli bir projemiz olan SAMBİS adını verdiğimiz bisiklet projesini hayata geçirdik. Samsun ilk defa bisiklet yoluna bizim yaptığımız bu hizmetle kavuşmuş oldu. Kredi kartıyla kiralanabilen bu bisikletlerimiz, hırsızlık olaylarına karşıda GPS aracılığıyla uydudan takip edilebiliyor. Gençlerimize yönelik hayata geçirdiğimiz bu projemiz, Samsunlu vatandaşlarımızdan da büyük ilgi görüyor.”
adminadmin