Siyaset
Giriş Tarihi : 03-01-2014 13:15   Güncelleme : 03-01-2014 13:15

SUAT KILIÇ’TAN BARANSU’YA 100 BİN LİRA TAZMİNAT

Yeni kabinede koltuğunu Akif Çağatay Kılıç’a devreden Gençlik ve Spor eski Bakanı Suat Kılıç, Taraf gazetesi yazarı Mehmet Baransu’ya, basın yoluyla kişilik haklarına saldırıda bulunduğu iddiasıyla dava açtı.

SUAT KILIÇ’TAN BARANSU’YA 100 BİN LİRA TAZMİNAT
Suat Kılıç, “Davalı Baransu, kayın pederim ve şahsıma devleti soyma iftirası attı. Alenen hırsız diyerek hakarette bulundu. Karalayıcı ve mesnetsiz beyanlarda bulunan davalıdan 100 bin lira manevi tazminatın tahsilini istiyorum” dedi.
 
Eski Bakan Suat Kılıç’ın avukatı Mehmet Akif Gültekin’in İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’ne açtığı tazminat davasına göre gazeteci Mehmet Baransu, twitter hesabından Kılıç’ı karalamaya yönelik bazı bilgiler paylaştı. Dava dilekçesinde Mehmet Baransu’nun, 28 Kasım 2013 tarihli tweetlerinde, “Yalçın Akdoğan 2004 MGK kararı, imzalar doğru ama yok hükmündedir demiş. Kendisine hatırlatayım, MİT cemaat fişlemelerini neye göre yapıyor? Yalçın Akdoğan da kamuoyuna yakında bazı şeyleri açıklamak zorunda kalacak. Suat Kılıç’la birlikte. Bunu da not edin. Kayınpeder ve eniştenle devleti soy. Buradan ahlak dersi ver. Yok öyle! Vergilerimin hesabını vereceksiniz hırsızlar” diye yazdığı belirtildi. Baransu’nun şahsına iftirada bulunduğunu söyleyen eski bakan Kılıç, “İftira atan gazeteci Mehmet Baransu’nun yazısında bahsettiği kayınpeder, akrabam olan Ali Yüksel’dir. Kayınpederim hakkında bir kısım basın organlarında birtakım suçlamalar getirildi” dedi.
 
ASILSIZ İFTİRA
 
Bu yönde çıkan haberlerle ilgili bazı basın organlarına cevap ve düzeltme ihtarında bulunduğunu ifade eden Kılıç, “İddia edilen olayla en ufak bir bilgim olmamasına rağmen ilişkiliymiş gibi gösterildim. Bu iddiaya konu tüm taraflar bakımından ayrıca savcılığa suç duyurusunda bulundum. Ortada bir suç varsa da o suçu işleyen kimsenin yanında veya arkasında olmam söz konusu olamaz. Davalı, bu iddiaları dile getiren basın organlarından daha ileriye giderek suç isnadında bulunmaktadır. Şahsıma hakaret eden davalı, bununla da yetinmeyerek alenen hırsız diyerek hakaret etmiştir. Kişiliğime, saygınlığıma yönelik beni olduğumdan farklı bir kişilikmiş gibi lanse etmeyi hedefleyen davalı, gazetecilik mesleğine yakışır üsluptan uzak, karalayıcı ve tamamen mesnetsiz beyanlarda bulunmuştur. Bu hakaretler ve iftiralar karşısında uğradığım zararlar için 100 bin lira tutarında manevi tazminat davasını açıyorum” dedi.
hürriyet
 
adminadmin