Türkiye
Giriş Tarihi : 01-05-2013 15:06   Güncelleme : 01-05-2013 15:06

DURUMU ÖRT PAS EDEREK “AİLE ARASINDA HALLETTİK”DEDİLER

Samsun Büyükşehir Belediyesi Satın alma ve Makine İkmal Bölümünde görevliyken Evrakta Sahtecilik Sucu ile tutuklanan Mehmet T.’nin Uğur Dündar’dan yardım istemek için yazdığı mektuptaki ayrıntılar dolandırıcılık ve evrakta sahteciliğin boyutlarını yönetim kademesine çıktığını gözler önüne seriyor

DURUMU ÖRT PAS EDEREK “AİLE ARASINDA HALLETTİK”DEDİLER

BU DURUMU FAZLA KARIŞTIRMA
 
Sözcü Gazetesi Yazarı Uğur Dündar’a yazdığı mektupta başından geçenleri bütün ayrıntılarıyla anlatan Mehmet T. “Uzun yıllar Belediyenin Satın Alma Bölümünde çalıştığım için bir evraktaki işin yapılıp yapılmadığını ilk bakışta anlarım” şeklinde iddialı bir cümle ile suçsuz olduğuna vurgu yaptıktan sonra Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin 42 ayrı sahte evrakla ve sahte imzalarla 900 Bin TL nasıl dolandırıldığının ayrıntılarını anlatıyor..
 
Hakkında Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde kamu Davası açılan ve tutuklu olarak yargılanan Mehmet T. Sözcü Gazetesi Yazarı Uğur Dündar’a yazdığı mektupta şu iddialarına devam şöyle ediyor;

“2011 yılının 3. Ayının 4. Gününde Y. Karisör  tarafından düzenlenmiş büyük bir ihtimalle iki kalem çöp kovası yapıldıgına dair18 Bin TL civarında iki adet fatura geldi. Ben bu faturaları incelediğimde böyle bir işin yapılmadığını, sırıf belediyeden para alınması için böyle bir yapıldığını anladım..

Tarihinin yanlış olmasını bahane ederek bana faturayı getiren N.A’a geri gönderdim. NA’a da faturayı iade ederken böyle bir işin yapılmadığını, bu evrakın sahte olduğunu söyledim.

Kendisi bana Daire Başkanı M:E’yi kastederek “Bundan haberi var” dedi. Bana haklı olduğumu ve bu evrakın bir daha gelmeyeceğini söylemiş olmasına rağmen,

BEN İSTANBULDAYKEN YENİDEN AMBARA GELDİ

Fatura tarihinden bir gün sonra ben ilerim sebebi ile İstanbul’a gittim ve izine ayrıldım.. Benim izinde olduğumu fırsat bilerek tekrar Y. Karisör tarafından fatura edilerek 12.03.2011 tarihinde ambara geldi. “
İki firmaya ait faturaların iş yapılmadığı veya hizmet alınmadığı halde kayıtsız bir şekilde satın almaya gönderildiğini belirten Mehmet T. Şöyle devam ediyor. “Bu evraktan her hangi bir şekilde satın alma biriminin haberi yoktur. Bu işlem Park ve Bahçelerde görevli N.A’nın şahsi bilgisayarında düzenlendikten sonra satın alma birimine herhangi bir kayda ve işleme tabi tutulmaksızın direkt olarak ambar bölünme getirilmiştir.  Ancak ben bu evrakı hiçbir şekilde görmedim. Ambarda kaydı alınmış, işlemleri yapılmış ve daha sonra bu işlemlerin yapılması için hesap işlerine götürülmüş.

EVRAKIN SAHTE OLDU ANLAŞILDI

Bu surada B. Kereste tarafından bu şekilde tanzim edilen faturaların hesap işlerinde olduğunu öğrenince ben Y.Karisörün de faturalarının işlemde olduğunu anladım..  Çünkü iki firma sürekli faturalarını birlikte tanzim etmektedirler. B. Kereste de aynı tarihte yapmadığı işin karşılığında para almak için fatura düzenlemişti. Olur tarihinden önce fatura kesilemeyeceğinden bu firma yetkilileri yanlış fatura kesince bu yanlışlık hesap işlerinden fark edilince faturalar hesap işlerinden satın almaya geri gönderildi.

Satın Almadaki kişiler talep numaralarına bakınca başka bir evrakla ilgili olduğunu anlayınca evrakın sahte olduğu anlaşıldı.

AİLE ARASINDA HALETTİK! NE DEMEK?

Bu durum Daire Başkanına bildirildi. Dair Başkanı M.E bu durumu ört pas ederek bu evrakla ilgli hiçbir işlem yapmadı..

KENAN ŞARA SORUNCA

Makine İkmal Daire Başkanı M.E, olayı Genel Sekreter sorunca, “durumu aile içinde hallettik” dedi.

Konuyla ilgili olarak Daire Başkanı, Şube Müdürü ve firma yetkiliyle bir araya geldiklerinde faturaların sahte olduklarını ispat ettiğini belirten Mehmet T., N.A’nın suçu kabul ettiğini istifasını vermeye hazır olduğunu söylediğini de belirterek,

BU OLAYI FAZLA KARIŞTIRMA

İstifasının kabul edilmediğini ve kendisine de bu durumu daha fazla karıştırmaması gerektiğinin söylendiğini yazıyor.
 
adminadmin