Sağlık
Giriş Tarihi : 21-11-2020 14:58   Güncelleme : 21-11-2020 14:58

Saç Ekim Merkezleri

Ense kökünden ya da göğüsten kıl kökleri alınarak saç olmayan bölgeye nakledilerek saç ekimi gerçekleştirilebilmektedir.

Saç Ekim Merkezleri

İnsanların doğal hali saçları ile var olan halleridir. Bu halin dışında gerek çevresel nedenlerle gerekse de başka nedenlerden ötürü saçların döküldüğü görülmektedir. Dökülen saçların yeniden yerine konulabilmesi için saç nakli uygulanmaktadır. Saç ekimi vücudun herhangi bir yerinden alınan saç kök hücrelerinin kelleşmiş bölgeye nakline verilen isimdir.

Ense kökünden ya da göğüsten kıl kökleri alınarak saç olmayan bölgeye nakledilerek saç ekimi gerçekleştirilebilmektedir. Saç ekimi fiyatları nakledilen saç kökü sayısına göre değişebilir. Vücudun herhangi bir bölgesinden alınan kıl kökleri arasından genellikle ense kısımda olan saç kökleri tercih edilir.

Saç Ekimi

Saç ekimi insanın yine kendi kıl kökleri ile baş kısımda kellik meydana gelen kısımların saç kökleri ile güçlendirilmesine verilen isimdir. Fiyat olarak farklı yöntemlerden dolayı farklı saç ekimi fiyatları görülebilir. Mikro cerrahi yöntemleri ile uygulanan bu operasyonlarda vücutta yer alan dökülmeye karşı dirençli saç kökleri alınarak vücudun baş kısmında yer alan kanallara yerleştirilmektedir. Saç nakli ya da saç ekimi genellikle ense bölgesinde yer alan insanın kendi saç köklerinin başın üst kısmındaki boşluklar ekilmesi ve bu ekilen saç köklerinin yeniden büyümesi esasına dayanan yöntemdir.

Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

Saç ekimi aşamasında kullanılan iki farklı yöntem vardır. Bu yöntemlerden birincisi normal saç ekimi yöntemidir. Bu yöntemde ense kökünde var olan saçlar deri kısmı ile birlikte alınarak saç açıklığı olan yere taşınmaktadır. Bu yöntem sonucu bir seansta 5000 6000 miktarında saç kökü taşınabilmektedir. Bu nedenle de tercih edilen bir yöntemdir. İkinci yöntemde daha küçük alanların saç açıklığı olan bölgeye taşınması sağlanmaktadır. Bu yöntemde her bir taşıma işleminde 2 ya da 3 saç kökü taşınmaktadır. Bu operasyon saç açıklığının türüne göre 3 ya da 4 günde gerçekleştirilmektedir.

Saç Ekimi Kimlere Uygundur?

Saç ekimi için belirli bir yaş aralığı yoktur. 20 yaş üzerindeki herkes için saç ekimi gerçekleştirilebilmektedir. Saç ekimi için genellikle 30 yaş ve üzeri kişiler başvursa da belirli bir yaş aralığı bulunmamaktadır. Genellikle erkek tipi saç dökülmesi uygulamalarında uygulanan saç ekimi, erkeklik hormonlarının artması ile birlikte saç dökülmesi yaşayan bireylerin saçlarının normal görünüme dönmesi için tercih edilen bir yöntemdir. Erkeklerde yaş arttıkça saç dökülmesi arttığından ilerleyen yaşlarda saç ekimi gerçekleştirilebilmektedir. Dökülen saç miktarına göre saç ekimi fiyatları değişkenlik gösterebilir.

Saç Ekimi Temel Aşamaları

Saç ekimi yöntemlerinden bağımsız olarak ortalama olarak 4 ya da 5 saat sürmektedir. Saç ekimi aşamaları şu şekildedir. Öncelikle hazırlık aşaması yer alır. Bu aşamada saç dökülmesinin nedenleri ortaya konularak, kişinin saç ekimi için uygun olup olmadığına bakılır. İkinci aşamada saçın nerelerden alınacağı ve nerelere nakledileceği gibi hususlar planlanır. Sonraki aşamada greft adı verilen saç köklerinin toplanması sağlanır. Bir sonraki aşama saç köklerinin dikileceği kanalların açılması sağlanmaktadır. Son aşamada açılan kanallara saç ekimi gerçekleştirilmektedir.

Saç Ekimi Öncesi

Saç ekimi öncesi kişinin özelliklerine bakılır. Öncelikle kişinin neden saçlarının döküldüğüne bakılır. Bunun için saç tahlili yapıldıktan sonra kan testine bakılır. Kan testi sonuçlarına bakılarak kişinin kan değerleri ve saç dökülmesinin nedenleri ortaya konulur. Bunun yanında saç kalınlığı saç tipi gibi özelliklere bu aşamada bakılır. Tüm bu detaylar aynı zamanda saç ekimi fiyatları üzerinde de etkilidir.

Saç Ekimi sonrası

Saç ekimi sonrası en az 1 ay boyunca ağır işlerden kaçınmak ve spor aktivitelerinden uzak durmak yerinde olacaktır. Ayrıca en az 1 hafta boyunca güneş ışıklarının saç ekimi yapılan kısma gelmemesi gerekir. Bu nedenle dışarı çıkılacaksa bir şapka ile çıkmak gerekmektedir. Bunun yanında saç ekimi yapılan kısmın sık sık havalandırılması da önemlidir.

Saç Ekimi Fiyatları

Saç ekimi fiyatları hakkında kesin bir rakam vermek mümkün değildir. Genellikle saç ekilecek yerin büyüklüğü ne kadar sıklıkta ekim yapılacağı ve kaç seans uygulanacağı gibi hususlar ortalama bir fiyat vermek için fikir vermektedir. Ortalama bir fiyat almak ve sürecin nasıl ilerleyeceği hakkında fikir sahibi olmak için doktorlarla irtibata geçmek mantıklıdır.

https://www.smilehairclinic.com/ <-- hakkında bilgi için hemen tıklayın.

adminadmin