Samsun Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdem Emin Maraş, eşi AK Parti Atakum Belediye Başkan Adayı Özlem Maraş ile birlikte Ankara’da destek ziyaretlerine başladı.
İLK DURAK: TBMM
Prof. Dr. Maraş’ın ziyaretlerindeki ilk adres, AK Parti Samsun Milletvekili Ersan Aksu’nun Meclis’teki makamı oldu.
Görüşmenin içeriğine dair detay paylaşılmasa da rektörlük süreciyle bağlantılı olduğu değerlendiriliyor.
Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, iki dönemi tamamlayarak görevi devredecek olması pek çok akademisyenin rektör adaylığı için hazırlık çalışmalarını hızlandırdı.
PROF. DR. ERDEM EMİN MARAŞ KİMDİR?
Samsun Üniversitesi Özdemir Bayraktar Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı olan Prof. Dr. Erdem Emin Maraş, fotogrametri, uzaktan algılama, Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) ve pilotaj teknolojileri üzerine uzmanlığıyla biliniyor.
AKADEMİK GEÇMİŞİ
• Doktora: 2012 – Yıldız Teknik Üniversitesi
• Doçentlik: 2019 – Samsun Üniversitesi
• Uzmanlık alanı: Kent planlaması, görüntü analiz teknikleri, havacılık teknolojileri
Araştırma alanları
• Fotogrametri
• Uzaktan algılama
• CBS tabanlı planlama teknolojileri
• Pilotaj eğitimi
BİLİMSEL ÇALIŞMALARI
Ulusal ve uluslararası alanda yayınlanmış pek çok çalışması bulunuyor:
• Gerçek anlamda olamayan silindirik projeksiyonlar – YL Tezi (2004)
• AB standartlarında gürültü haritaları: Samsun örneği – Doktora Tezi (2011)
• Uydu görüntülerinde geometrik düzeltmeler (2014)
• Tarihi minarelerde fotogrametri uygulamaları (2016)
• Kıyı çizgisi otomatik tespiti (2016)
• Kayaların mineralojik özelliklerinin hiperspektral analizle değerlendirilmesi (2016)
GÖZLER SÜRESİ DOLAN MAHMUT AYDIN’IN KOLTUĞUNDA
Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, 2026 Ekim ayında iki dönemi tamamlayarak görevini devredecek.
Bu durum, üniversite yönetimindeki bayrak değişiminin kesinleştiğini gösterirken, akademik çevrelerdeki hareketliliğin ana sebebi olarak öne çıkıyor.














































































































































































































