DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Saadettin BAYÇELEBİ
Saadettin BAYÇELEBİ
Giriş Tarihi : 27-11-2016 12:28

Canım Öğretmenim

Sen öğrettin bana doğal beslenmenin önemini, kuru üzümün, fındığın, sütün faydalarını, yerli malı haftasını, beslenme saatlerini, vücudumdaki organların yerini ve görevini, tırnaklarımı kesmezsem dibinde yatan mikropları… Daha pek çok şeyi… İlk doktorumuzdun. Bir yerimiz yaralansa sana koşardık. Sağlıklı hayata ilk adım derim ya ben hep; aslında o ilk adımları seninle attık biz. Sonra unuttuk tabii, günlük ve gündelik hayatın peşinden koşarken. Oysa” sakın unutmayın” diye de nasihat ederdin bizlere. Sözlerin kıymetliydi çocuk dünyamızda, yaptıkların örnek.

İnsanın hayatında ilk öğretmeni annesidir. Anneler hep nasihat eder yavrularına, ama alışmışlıktan mı bilinmez çok ta kulak asmayız. Annemizdir o bizim. Kızsa da geçer nasıl olsa. Bir kulaktan girer diğerinden çıkar. Gerçi bilinçaltına da yazarız söylediklerini, bir gün bir yerde mutlaka lazım olur ve ya aklımıza gelir. Oysa öğretmenlerimiz daha farklıdır. Bir yabancıdır önce. Biraz korkar sineriz. Sonra adeta anne ve babalarımızı görürüz onlarda, rahatlarız. Sözleri daha bir anlamlıdır sanki. Öğretmendir o. Her söylediği kural… Kaydederiz. İnanın kaydederiz. Anlamamış görünsek de, haylazlığa vursak da, karşı çıksak da… Kaydederiz.

İşte tam da buradadır öğretmenlerimizin değeri. O kadar değerlidir ki, bir toplumu ve bir milleti yeniden inşa etme ve yeniden şekillendirme gücü taşır. Bir de bu gücün farkındaysa daha da bir anlamlıdırlar. Onlarla anne babamızla geçirdiğimiz zamandan daha fazlasını geçiririz. Üstelik çok kıymetli zamanlar. Boş işler yapılmaz o zamanlarda. Bir şeyleri anlamaya ve öğrenmeye odaklanmışızdır.  Bu yüzden doğru kişilerin öğretmen olması çok önemlidir. Doğru bilgiyi, doğru şekilde öğretmek inanılmaz değerlidir. Yoksa toplumda onarılması zor yaralar açılır. Bu yüzden öğretmenin kötüsü olmaz, olmamalı.

Ülkemizde Milli Eğitim Bakanlığı’nın verilerine göre 60 bini aşkın okul ve 18 milyona yaklaşmış öğrenci sayısı var, yani ülke nüfusunun nerdeyse 4’te 1’i öğrenci.  Bahsettiğim gücü bilmem anlatabiliyor muyum? Bu ülkenin geleceğini emanet edeceğimiz, torunlarımızın ve milletimizin bekasını sağlayacak bireyleri yetiştiren öğretmenlerimizin de bunun farkında olması ve bu şuurla geleceğin mimarlarını yetiştirmesi gerekir. Şimdiye kadar öyle idi demek ki bu millet, bu ülke her türlü şartta dimdik tüm vakarıyla ayakta kalmayı başardı. Tüm kan emicilere rağmen varlığını devam ettirdi. Bundan sonra daha fazla çaba harcamamız ve çocuklarımızı doğru, faydalı, sağlıklı bilgilerle donatmamız çok önemli.  Türkiye hala birileri tarafından hasta adam durumuna düşürülmeye, bölünmeye çalışılıyor. Bundan hiç vazgeçmeyecekler. Öyle günlük değil ha, asırlık plan yapıyorlar. Yıllardır içimizde yaşayan hainleri kullanıyorlar. Sırtımızdan vuruyorlar. Ne olur öğretmenim, bunları çocuklarımıza doğru anlatın. İçimizdeki hainlere fırsat vermeyin. Asker polis sahada ne kadar kıymetli ise siz arka planda o kadar kıymetlisiniz.

Kıymetli ellerinizden öperim öğretmenim.

NELER SÖYLENDİ?
@
Saadettin BAYÇELEBİ

Saadettin BAYÇELEBİ

DİĞER YAZILARI Sessiz Gemi Öyle Bir Geçer Zaman ki… Ahh vatan! Kuduzzz Yarının Büyükleri Tehlike büyük! İşte sebebi! Neden yüksek? CO Tavuğun Dünyası Herşey Zamanında Güzel Demedi demeyin! Et Fiyatları Üzerine… Hastalanmayı beklemeyin! Kim kurar içindeki saati? Aman yükselmesin! Kaybolan Değerlilerimiz-2 Kaybolan Değerlilerimiz-1 Buğdayın hayatı! Kurbanlık Sağlık Buğdaysız Hayat -3 Buğdaysız hayat! -2 Buğdaysız hayat! -1 Su Hayattır Ama… Sıcaklık Yükseliyor! Biz Üç Kardeştik… Tatil kazalarına dikkat! Yaz kızım! Eğitim şart! Hey Gidi Gençlik… Kardeşten Öte… Bir Nefes Sıhhat Yazınız kışa dönmesin! Sadece beş dakika! Ya tutarsa! Gerçekten yaşıyor muyuz? Altın Ekmek Anamızın Ak Sütü Atı alan üsküdar’ı geçti! İsrafın bu kadarı... Bizi biz yapan değerlerimiz! Evet Varım!  Var mısınız? Varlık Fonu, Sağlık Fonu Check – Up Veya Çekap Acil haller! Sadece Süt Biz Bu Coğrafyanın Rüzgârıyız İnce Hastalık Çocuklarımızı bekleyen tehlike! Duyduk duymadık demeyin! Hayallerinizden vazgeçmeyin! Gribin binbir yüzü! Kuşa Dönmeyelim Ne zaman unuttuk? Aman aklımızı karıştırmasınlar! Beni Yakacaklar Yeniden Efendi Olmak Fış Fış Gelen Kış Biz Hala… aktarlardaki tehlikeli otlar-2 Aktarlardaki Tehlikeli Otlar-1 oku! Kurban keserken kurban olmayalım! Bebeğin Sağlığı Annesiyle Başlar b12 zirvesi Sevgili Denizlerimiz Şimdi Güneş Ve Deniz Zamanı Köprüden Önceki Son Çıkış: Rusya Hadi yürüyüşe çıkalım! Artık Uyanma Vakti Amerikan İlişkileri Darbe Ve Yakın Gelecek Kahraman Milletime Tavsiyeler Sınırsız değil korkusuz tüketelim! BU NE HERZE, BU NE HEZEYAN.?
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA