DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Özhan KIZILTAN
Özhan KIZILTAN
Giriş Tarihi : 13-06-2023 12:31

Ercan Öztürk Düzce’nin İşine Yarayacak Mı!

Adaylık sürecinden itibaren adı sürekli Ak Parti Kadın Kolları Genel Başkanı ve Milletvekili Ayşe Keşir'e yakınlığı ile anılan Düzce Milletvekilimiz Sayın Ercan Öztürk'ün şimdilerde Düzce'ye kendi başına bir faydası olup olmayacağı, başka bir deyişle milletvekili seçildiği Düzce'nin işine yarayıp yaramayacağı kulislerde konuşuluyor.

 

Seçim sürecinde kendisiyle ilgili olarak ortaya atılan odacı, çaycı, şoför gibi geçmişte yaptığı işlerin gündeme getirilmesini şahsen hiç hoş karşılamamıştım.

 

Adı üstünde Türkiye Büyük Millet Meclisi. Orası bir halk meclisi, seçkinler meclisi değil. Milletin tüm kesimleri orada olmalı.

 

Eğer kendisi bizi temsil etme yeterliliğine ulaşabildiyse elbette geçmişte odacı da olabilir şoför de. Sonuçta milletin meclisindeki temsilcilerin halkın her  katmanından gelmesi kadar doğal birşey olamaz.

 

Ancak Ercan Öztürk hakkında ileri sürülenler sadece şoförlük meselesiyle sınırlı değil. Kendisinin bir proje olduğunu ve Külliye'ye yakınlığı ile bilinen Ayşe Keşir'e olan sadakatı nedeniyle liyakata  bakılmadan, torpille odacılık ve şoförlükten terfi ettirilerek Düzce Valiliği İl Sosyal Yardımlaşma Müdürlüğüne getirildiği yolunda dedikodular almış yürümüş.

 

İddialara göre sırf Ayşe Keşir tarafından seçildiği için bazı liyakat sahibi memurlar harcanıp kendisi koltuğa oturtulmuş.

 

Yine aynı iddialara göre İl Sosyal Yardımlaşma  Müdürlüğü siyaseten önünü açmak için kendisine verilmiş. Bildiğiniz gibi, yüce devletimizin ihtiyaç sahiplerine destek olabilmek adına ayırdığı milyarlarca liralık bütçe İl ve İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Müdürlükleri ve buna bağlı vakıflar eliyle ulaştırılıyor. Dolayısıyla çok sayıda vatandaş buraların kapısını aşındırarak devletin şefkatli elini sırtlarında hissediyor. Böylelikle yardım etmek üzere kendisine büyük bir fırsat verilerek toplumun geniş kesimlerince tanınması sağlanmış, ardından milletvekiliğine namzet hale getirilmiş.

 

Yani göreviniz gereği devletin imkanlarını vatandaşa dağıtıp iyi insan yapılıp popülerlik kazanıyor, ardından milletvekili aday sırasına giriyorsunuz. En önemli özelliğiniz ise kudretli bir siyasetçi tarafından seçilmiş olmak.

 

Kendisi hakkında bana ulaşan bilgiler doğruysa Ercan Bey Düzce'nin kilidini açacak kadar halka kendisini tanıtma fırsatı bulacak bir mevkiye getirilmesindeki en önemli etken Sayın Milletvekilimiz Ayşe Keşir'e olan mesleki ve siyasi sadakatıymış.

 

Elbette sadakat önemli ancak sadakat liyakatin yerini almamalı. Eğer sadece sadakat ile yola çıkarsak Türkiye Cumhuriyeti; kabilelerin, dayıbaşıların  elinde kalır. Bu tür zihniyetler yüzünden heryıl binlerce gencimiz torpili olmadığı için yurtdışına gitmek zorunda kalıyor. 

 

Ercan Bey gerçekten de söylendiği gibi yaptığı görevlere sadakati sayesinde ve sırf Ayşe Hanım'ın gözüne girdiği için getirilmişse , durumun Ak Partinin kuruluş felsefesine hiç uygun olmadığını düşünüyorum.

 

Bu şekilde yapılacak devlet hizmetinden de fayda gelmez. Bilakis böylelikle oturulan makamların topluma fayda yerine zarar getireceği dahi düşünülebilir. Hatta böyle bir görüntünün Ak Parti'nin yanısıra  Milletvekilimiz Sayın Ayşe Keşir'e de yarardan çok zarar vereceği açıktır.

 

Düzce Milletvekilimiz Sayın Ercan Öztürk hakkında şimdilerde ortaya atılan bir başka önemli iddia ise; kendisinin vekilliği süresince Sayın Ayşe Keşir 'in iş takipçiliğinden öteye geçemeyeceği !

 

Hatta Sayın Öztürk 'e Keşir tarafından  "Ankara'da çok yoğun çalışıyorum, sen Düzce'de kalarak halkın içinde ol, ne var ne yok bana ulaştır, ben buradan gerekeni yaparım mecliste toplantı olunca Ankara'ya gelirsin" dediği yolunda şehir efsaneleri dolaşıyor. Öztürk'ün bu nedenle evini Ankara'ya taşımayacağı söyleniyor. Daha doğrusu kendisine Ankara'ya taşınmaması rica edilmiş.

 

Ercan Bey'i pek tanımıyorum, birkaç defa görmüşlüğüm var. Çok kibar, sevecen, yardımsever biri olduğu yönünde izlenim edinmiştim. Milletvekilliği konusunda birşey söyleyemem, zaman içinde göreceğiz. Eğer denildiği gibi müstakil bir şekilde vekillik yapmak yerine Ayşe Hanım'ın posta memuru gibi davranacaksa, yani bölgesindeki sorunları Ayşe Hanım'a iletip onun direktifleri doğrultusunda, onun organize ettiği şekilde iş çözmeye çalışacaksa, bir danışman veya taşerondan öteye geçemez. Kendisini vekil olarak Düzce'ye kabul ettiremez.

 

Zaman herşeyin ilacı. Kimileri koca yürekleriyle tarihe geçer, ismini siyaset meydanına altın harflerle yazdırır, kimileri de hiçbir iz bırakmadan geçip gider.

 

Nice vekiller nice bakanlar, nice siyasetçiler gördü bu millet. Herkes kendince layık olduğu yeri buldu.

NELER SÖYLENDİ?
@
Özhan KIZILTAN

Özhan KIZILTAN

DİĞER YAZILARI Erdal Beşikçioğlu mesaj mı veriyor! Masonlar Fabrika Ayarlarına Dönüyor Sayın İçişleri Bakanı Yerlikaya’ya Arz Ederiz! Ertuğrul Özkök ve Mason Davetiyesi Büyük Locada ‘İlerici Masonlar’ Paniği Kızıl Ordu’dan Taşeron Wagner’e CHP'yi Kim Kurtaracak Ezikler Siyaseti Sever! Tuhaf Şeyler Oluyor Üç Milyon Dolarlık Mason vurgunu Tunç Soyer ve Türevlerinin Festival Atatürkçüğü Erenlerin Topu Küffarın Bağrında Patlayana Kadar Yazacağız Ak Parti’nin Masonsever Belediye Başkanı Turgut Altınok Masonlar aldatmaya devam ediyor! Millet İttifakının Hâmisi Masonlar mı Ciao Bella Elveda Güzelim Rotary Okulda Milli Eğitim Nerede? Hiram’ın katili masonlardır! Rotary dünyayı birleştirir! Büyük Locanın Gizli Belgeleri - 3, Biraderlerim Yalanla Kandırıyorlar Sizi Masonlar 15 Temmuz’u önceden biliyor muydu? Masonlar uydu hazır olan İmamoğlu’na! Büyük Locanın Gizli Belgeleri - 1 Mason Localarında Pireler Berber Develer Tellal Olmuş Notre Dame‘ın şifresi! Masonlar neden saklanıyor? Cemiyyet-İ Fesadiyye Türkiye’de Gizli Mason Locaları Biraderleriniz Şerefsizliğe Devam Ediyor Masonik sırlar; Masonluk siyasi örgütlenmedir Altı Tophane Üstü Şişhane Masonik Süperego Yıl 1947; Mine Çiçeklerinin Karşı Devrim Hikâyesi Masonların Tevrat Üzerine Yemini Masonların Okullara Sızma Projesi Yabancı istihbaratların yeni maşası kim olacak? Guguk Kuşu Masonik Sırlar: Bir Mason Asla Hür Olamaz Büyük Locanın Takiyyecilik Geleneği Masonluk nasıl ateistleştiriliyor? Burkina Faso Ve Zamanın Ruhu Kurumsal Şirk Misyoner Masonluk Evrenin Ulu Mimarı Deizmin Anahtarı Mason yemini ve ölüm işareti! Mason adaylarına silahlı tehdit! Masonluk değil şarlatanlık! Atatürkçü masonlar vicdanınız rahat mı? Erdem’siz Bir Locada Erotik Gösteriler Masonları Üzen Haber; Büyük Loca yöneticilerinin kafası karışıkmış Masallar Gerçekler Ve Masonlar
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA