DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Zehra KINALI
Zehra KINALI
Giriş Tarihi : 16-09-2019 09:57

Hatırlatmak istedim!

Poşet içinde öldürülen kediyi kendi sayfasında paylaşarak "bunu yapanlar insan olamaz" diyen kadın aylar sonra sevgilisiyle birlikte kendi oğlunu boğarak poşet içine koyup gömüyor...

Çocukluğumuzda rahmetli annanem sobayı yakmadan önce fazla kalın olmayan bir odun ile borulara vururdu. Çocukluk işte. İnsan bilmez bilmediğini de bilmez yaaaa. Bizde öyle annanem ile dalga geçerdik.

-Hayırdır annene ramazan davulunu mu çalıyorsun? der idik. O nur yüzlü annanem; bize öyle bir cevap vermişti ki  yer yarılsa idi de yerin binlerce kilometre altına girsek sonra  çıksak bir kez daha girsek gene az gene az idi.
Nur yüzlü annanem bize ömür boyu unutamayacağınız bir ders vermiş idi.

-Torunum, güzel torunum, A benim sarı danam. Bilir miyiz ki bu borunun içinde bir böcek, bir karınca olmasın. Sobayı yakarsak onlarda yakmış olmaz mıyız?  Onun için vururum ki dökülsünler, kaçsınlar, yanmasınlar. Yakan ben olmayayım evlâdım.
Sene 1974 veya 1975. Aradan geçen yıllara bakar mısınız?
Ne naif bir düşünce!
Ne merhamet ve şefkat dolu bir davranış!

Ya şimdi...
Ya bugün ..
Biz ne ara bu hala geldik Allah'ım ...
Öz başka...
Söz başka...
Sorsan herkes melek, ama işlenen günahlar arş-ı alayı sarıyor...

İslam’dan uzaklaştıkça insanlar canavara dönüşüyor...
Ve bu ülkenin İslam’dan uzaklaşan sekülerleşen bazı kardeşlerimizin  tek derdi; para... para... para... zevk... sefa...
Günden güne benliğimizi özümüzü kaybediyoruz...

İslam’ı,  Kur’an-ı Kerim’i sevdirecek, İslam’ı anlatacak; peygamberi rehber olarak tanıtacak, namazsız bir hayatın zindan olduğunu beyinlere kazıyacak, kul hakkı yemenin; cana kıymanın; yalan konuşmanın günahını kısacası Allah'ın emirlerini korkmadan söyleyecek  imanlı, cesur, takvalı  beyinlere acilen ihtiyaç var.

Yoksa cehennemin hüzün kuyusunda yanacak olan ilim ve din cübbesini giyindiği halde  dini anlat(a)mayan  hocalar olacak.
Milletin düştüğü bu durumdan siz; biz  hepimiz sorumluyuz.

Din adına ilim adına o cübbeyi giyinip bana ne diyerek sadece ay başında alacak olduğun maaşa gözünü diker de toplumda olup biten her türlü gayriahlaki durumu gözden kaçırıp ilahi uyarıyı hatırlamazsak Rabbim bunun karşılığında cehennemin bile günde 7 defa ateşinin harından Allah'a sığınan hüzün kuyusunda yanarak ödeyeceksiniz diye yapılan uyarıyı hatırlatmak istedim...

Selam ve dua ile...
Zehra KINALI

NELER SÖYLENDİ?
@
Zehra KINALI

Zehra KINALI

DİĞER YAZILARI Teşekkürler Sayın Cumhurbaşkanım... Değişim Şart Diyenlere İçlerindeki nefret hiç bitmeyecek. Zira... Selâm olsun... Nereden nereyeee... Allah'ım, milletimize bir uyanış nasip et! Sapkınlık ve ahlaksızlık hastalığı! Yasattığınızı yaşamadan ölmeyin ey zalimler topluluğu Başınıza Gelen Her Musibet Kendi Yapıp Ettikleriniz Yüzündendir Bunca Haini, Dinsiz, İmansız Vatan Hainini Bir Arada Barındıran Bir Ülke Daha Yok Enşece Develeri Yavaş Sür, Cam Şişeler Kırılmasın! Allah'ım Merhamet Et Bize Eğer İnanıyorsanız... İstanbul Sözleşmesi Kadını Yaşatırmış! Zulüm Bitti!!! İnsan Olarak Üzülüyorum. Çünkü Ne Olursa Olsun Ölen Bir İnsan! Ayasofya, Öksüz Duruşun Yerini Ezan Ve Kuran Sesleri Alacak İnşaallah! Vakit Türkiye Vaktidir... Senin Gölgende Nefes Almak Haram Olsun Bu Hainlere! Hiç Bir Akıl Sahibi Kimse Kadınlar Gününü Kutlamaz! Sevdiğin Her Şeyi Er Ya Da Geç Kaybedeceksin, Ama Dikkat, Nihilizm Hiçliktir! Koç'larımız(!) Nerede? Önce... Evlâdın olmadığı yerde huzur olmaz! Müslüman Türk’ün böyle bir günü kutlamasını esefle kınıyorum! Kâfirler topluluğuna karşı bize yardım et! Sa-kı-na-cak-sın! Velhasıl Azizim… Hacire anne ve tüm annelere... Vargit Çiçekleri Cenevre sözleşmesi... CHP... Suriyeliler Güzellik, kötülük mevsimde değil yüreklerdedir! Düşman almaya doymaz! Utanmaktan utanan bir nesil geldi dünyaya nerde kaldı edep, nerde kaldı haya? Güzel huyları çalmayın! Saygı görmek isteyen sevgi göstermeyi bilmeli! Bu Gidiş Nereye? Yeni bir gün demek yeni bir hayata merhaba demektir! Ne devletin valisi ittir ne de o valinin yönettiği ilin milleti! 40 Yaş Tecrübesi Birbirimizin Gönül Sarayına Giriş Kapısı, Gözler Ve Sözlerdir Biz çok güzeldik, çocuk iken... Sevgiyi Biliyormuyuz? Allah iyilik edenleri sever... “Hiç” lik makamında mısın? Dünyayı güzellikler kurtaracak! Sahi Neydi Vefa! Biraz Samimi(ni)yet Gerek Bize Ekmeksiz yaşarım hürriyetsiz yaşayamam! Elbette, Herşey Güzel Olacak... Bir kitap düşünün ki! Huzurevleri mi, yoksa hüzün evleri mi? Maya Tutmayan Ruhlarımız Ahh Ayasofya'm!!! Allah Merhametsizlere Merhamet Hissi Versin! 31.03.2019’a Dair Tarihe Bir Not Düşelim!
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA