DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Özhan KIZILTAN
Özhan KIZILTAN
Giriş Tarihi : 26-10-2023 14:28

Masonlar Fabrika Ayarlarına Dönüyor

Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Derneği Başkanı ve ayrıca Büyük Üstat koltuğuna ikinci kez oturan Sayın Remzi Sanver Büyük Loca’nın 100’üncü yıl balosunda “Özgürlük, Eşitlik, Kardeşlik” makarası yaparak hem kendisini hem de katılımcıları coşturdu.

Tarikat Lideri Nasıl Olunur? Bir Netflix belgeseli, tavsiye ederim. Bu diziyi izlediğinizde masonların nasıl “NUR” verdiklerini de anlamış olacaksınız. Sayın Remzi Sanver’in bu bilgilere fazlasıyla sahip olduğunu düşünüyorum.

Demokratik bir ülkedeyiz, isteyen istediğini troller ama trollemenin de bir etiği olmalı. Sayın Sanver’in o gece yaptığı konuşmada maalesef bu etiği göremedik. Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Büyük Üstadı, kendisinden farklı bir Obediyans olan Özgür Masonlar Büyük Locası’na ait bir aforizmayı kopyalamış. Akademik camiada buna intihal denilse de, kendisinin bilimsel kariyerine hürmeten bu yakıştırmayı yapmak istemiyorum.

Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Büyük Locası İngiliz muhafazakâr masonluğunu temel alır, aforizması “Akıl ve Hikmet, Kuvvet, Güzellik” tir. İngiliz masonları devrimci değildir, Allah’ı kabul eder, dinlere saygı gösterir, toplumsal ilerlemenin reformlarla sağlanması gerektiğine inanır, devlet otoritesiyle ve milli hassasiyetlerle ters düşmez, hedeflediği ülkelerde FETÖ’nün uyguladığı tekniklerle ilerlemeyi tercih eder. İngiliz masonluğunun Uhrevi mesajları vardır, Tasavvufi anlayışa yatkındır, siyasi olarak sağcıdır. 

Özgür Masonlar Büyük Locası ise Fransız ekolüne bağlı ve devrimcidir. Aforizması Fransız devriminin çekirdeğini oluşturan “Özgürlük, Eşitlik, Kardeşlik” tir. Bir zamanların en büyük toplumsal mühendislik örgütü olan İlluminati ile ortak yönleri vardır. Dini ve Tanrısal tezleri kabul etmez. Bağlı bulundukları Grand Orient bu konuda Türkiye’dekilerden daha radikaldir, Allaha inananları toplantılarına kabul etmez, tipik devrimci-solcu anlayışa sahiptir.

Jön Türkler grubunun hararetli dönemlerinde; Abdülaziz’in katli ve Abdulhamid’in tahtından indirilmesi, V. Mehmed’in yeniden tahta çıkarılması için yapılan birçok eylem, Fransız Ekolü adıyla bilinen devrimci masonluğun, yani “Özgürlük, Eşitlik, Kardeşlik” sloganıyla varlığını sürdüren Grand Orient felsefesinin ürünüdür.

1965 olayları adı verilen ve Türkiye’de faaliyet gösteren masonların Demirel’e verilen sahte belge krizi nedeniyle Fransız ve İngiliz Ekolü olarak ikiye bölünmesi; Tanzimat’tan Cumhuriyet’e sürdürülen devrimci masonik tarihin Özgür Masonlar Büyük Locası’nın uhdesinde kalmasına yol açmıştır.

Devrimciliği kabul etmeyen İngiltere Büyük Locası, Osmanlı’nın son dönemindeki İhtilalci faaliyetlere sahip çıkmıyor, hatta “devlete karşı girişilen her türlü eylemin” masonik suç teşkil ettiğini açıkça deklere ediyor. Dahası Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Büyük Locası’na kabul edilen üyelere “…devlete karşı hiçbir eylemde bulunmayacağına” dair yemin ettiriliyor. Hal böyleyken masonluğun Jön Türkler ‘e has devrimci tarihi de Özgür Masonlar ‘da kalmış oluyor.  İngiliz tarzı masonluğun Türkiye ‘de bir türlü ayaklarının yere basamaması da bu çelişkiden kaynaklanmakta.

 

Hani bir çocuk aklı başına gelmeye başlayınca “anne ben nasıl dünyaya geldim” diye sorar ya…

 

Türk masonları da ister istemez şu soruyu soruyor; devlete karşı hiçbir eyleme girişmeyeceğimize dair yemin ediyorsak, o zaman Meşrutiyet hareketlerine, İttihat Terakki’nin localarda yaptığı devrimci toplantılara ne diyeceğiz?

 

Tabii ki, o dönemlerde Türk Masonluğu bugünkü gibi düzenli bir hiyerarşi içinde değildi, yani İngiliz Masonluğu ekolünü takip etmek zorunda değildi, hatta müntesiplerinin çoğu Fransa’da veya Fransız okullarında eğitim gördükleri için temel aldıkları nokta Fransız İhtilali’ydi.

 

Masonluğu Türkiye’ye leyleklerin getirdiğine inanmıyorsak, İlluminati ile bezenmiş Fransız ekolünün Türk masonluğundaki yerini kabul etmeliyiz.

 

Bir tarafta Padişahları hal etmiş bir masonik tarih, öte tarafta devlete karşı girişilen her türlü eylemi yasaklayan ve bu şart üzerine yemin ettiren muhafazakâr masonluk anlayışı.

 

Önceki yazılarımda ve mülakatlarımda defalarca değindiğim gibi, Avrupa ve Amerika’daki küresel masonluğa rağmen, Türkiye’deki masonluk her zaman İhtilalcidir. Kim ne derse desin, hangi kitabın üzerine yemin ederlerse etsinler, onların devlete bağlı olması kendi fikirlerinin iktidarda olmasıyla doğru orantılıdır. Eğer devlet masonluğun ana temasından ayrılmaya kalkarsa mason locaları da, gidişatı değiştirmek için her türlü yola başvuracaktır. Türk masonlarının fıtratı böyledir.

 

Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Büyük Üstadı Sanver’in de yüreği Fransız ekolünün devrimci ruhunda olacak ki, kurumunun temsil ettiği İngiliz Masonluğu anlayışıyla ilgisi olmaya,  hatta bir zamanların İlluminati’sine ait bir sloganı patlatıverdi, fakat eksik söyledi.

 

Sloganın aslı şöyledir; Özgürlük, Eşitlik, Kardeşlik, Allahsızlık!

 

Türk masonları İngiliz masonluğunun muhafazakâr ve devletçi anlayışı örtüsüne bürünmüş halde, çaktırmadan fabrika ayarlarına dönüyor. Bu görev Türk masonlarına, İngiliz masonluğuna tâbi olmadan yıllar önce “Global Elit” tarafından verildi.

 

Başka bir deyişle onlara atfedilen ve Okültizm ile yoğrulmuş tarihi görevleri, günümüz masonları için Atatürk’ten ve İngiliz masonluğundan daha derinlere gitmektedir.  Her ne kadar kafalarına çalı süpürgesinin sopasını yedikten sonra geri çekilseler de, temsil ettikleri Seküler devrimciliğin yerine ülke gerçeklerine ve İngiliz masonluğunun tutucu yapısına teslim olmak onlar için bir kâbustur. 

NELER SÖYLENDİ?
@
Özhan KIZILTAN

Özhan KIZILTAN

DİĞER YAZILARI Erdal Beşikçioğlu mesaj mı veriyor! Sayın İçişleri Bakanı Yerlikaya’ya Arz Ederiz! Ertuğrul Özkök ve Mason Davetiyesi Büyük Locada ‘İlerici Masonlar’ Paniği Kızıl Ordu’dan Taşeron Wagner’e CHP'yi Kim Kurtaracak Ezikler Siyaseti Sever! Ercan Öztürk Düzce’nin İşine Yarayacak Mı! Tuhaf Şeyler Oluyor Üç Milyon Dolarlık Mason vurgunu Tunç Soyer ve Türevlerinin Festival Atatürkçüğü Erenlerin Topu Küffarın Bağrında Patlayana Kadar Yazacağız Ak Parti’nin Masonsever Belediye Başkanı Turgut Altınok Masonlar aldatmaya devam ediyor! Millet İttifakının Hâmisi Masonlar mı Ciao Bella Elveda Güzelim Rotary Okulda Milli Eğitim Nerede? Hiram’ın katili masonlardır! Rotary dünyayı birleştirir! Büyük Locanın Gizli Belgeleri - 3, Biraderlerim Yalanla Kandırıyorlar Sizi Masonlar 15 Temmuz’u önceden biliyor muydu? Masonlar uydu hazır olan İmamoğlu’na! Büyük Locanın Gizli Belgeleri - 1 Mason Localarında Pireler Berber Develer Tellal Olmuş Notre Dame‘ın şifresi! Masonlar neden saklanıyor? Cemiyyet-İ Fesadiyye Türkiye’de Gizli Mason Locaları Biraderleriniz Şerefsizliğe Devam Ediyor Masonik sırlar; Masonluk siyasi örgütlenmedir Altı Tophane Üstü Şişhane Masonik Süperego Yıl 1947; Mine Çiçeklerinin Karşı Devrim Hikâyesi Masonların Tevrat Üzerine Yemini Masonların Okullara Sızma Projesi Yabancı istihbaratların yeni maşası kim olacak? Guguk Kuşu Masonik Sırlar: Bir Mason Asla Hür Olamaz Büyük Locanın Takiyyecilik Geleneği Masonluk nasıl ateistleştiriliyor? Burkina Faso Ve Zamanın Ruhu Kurumsal Şirk Misyoner Masonluk Evrenin Ulu Mimarı Deizmin Anahtarı Mason yemini ve ölüm işareti! Mason adaylarına silahlı tehdit! Masonluk değil şarlatanlık! Atatürkçü masonlar vicdanınız rahat mı? Erdem’siz Bir Locada Erotik Gösteriler Masonları Üzen Haber; Büyük Loca yöneticilerinin kafası karışıkmış Masallar Gerçekler Ve Masonlar
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA