DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Osman KÖSE
Osman KÖSE
Giriş Tarihi : 22-07-2019 09:49

Nihayet getirilmeye başlandı!

Türkiye, sıradan bir ülke değildir. ABD’nin yaptığı tehditlerin kısa vadede etkisi olsa da uzun vadede bir işe yaramayacaktır.

Kamuoyunu birkaç yıldır meşgul eden ve zaten sürekli kötüye giden ABD ile ilişkileri daha da geren ve Rusya’dan alınan S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi’nin Türkiye’ye getirilmesine başlandı.

2017 yılında Rusya ile imzalanan antlaşma çerçevesinde siparişi verilen S-400’lerin 3 parti halinde Türkiye’ye teslim edileceği biliniyor.

S-400’lerin ilk partisi Rusya’dan 14 uçakla Mürted Havaalanı’na nakledildi; bundan sonra hava ve deniz yoluyla getirilecek olan diğer iki partinin de teslimi ile süreç sonlanacak ve füzeler belirlenecek noktalara yerleştirilecek.

Rusya ile S-400’leri almak için antlaşmaya varıldığı 2017 yılından beri başta ABD olmak üzere Avrupa ülkeleri ve etrafımızda Türkiye’nin gelişmesinden rahatsız olan devletler, bu satışın önüne set çekebilmek için ellerinden geleni yaptılar ve tehditler savurdular.

Hatta füze teslimatı başladığı zaman bile bu durum devam etti ve ABD’li bir yetkili açıktan “S-400 teslimatını tamamlarsa Türkiye'nin olumsuz sonuçlarla karşılaşacağının altını çiziyoruz" açıklamasına bile cüret etti.

Türkiye, her halükarda kararlı olduğunu gösterince ABD de tavrının katilliğini göstermek için bazı önemli kararlar aldı:

32 yıldır Güney Kıbrıs Rum Kesimi’ne uygulanan silah ambargosu kaldırıldı,

Üretimde ortak olan Türkiye’yi F- 35 savaş uçağı projesinden çıkardı,

Türkiye’yi “konuşmak üzere” bazı Cumhuriyetçi senatörler Trump ile durum değerlendirmesi yapmak için salı gün Beyaz Saray’a çağrıldı.

Gidişata bakılırsa ABD’nin 2017 yılında çıkardığı CAATSA (ABD’nin Hasımlarıyla Yaptırımlar Yoluyla Mücadele Etme Yasası) yasası ile Türkiye’ye bazı yaptırımlar uygulayabileceği ihtimal dahilinde.

Her şeyden önce Türkiye’nin S-400’leri almak için yola çıktığı andan itibaren geri adım atmaması ve kararlığınıgöstermesi fevkalade doğru ve yerinde bir davranıştır.

Türkiye, tehdit ve korkutmalarla kararından vazgeçen bir devlet olmadığını, rüzgara göre hareket etmediğini göstermiştir.

Etrafta olan gelişmelere bakıldığında Türkiye her zamankinden daha çok dış tehdit altındadır ve hâlihazırda en iyi hava savunma sistemi olan bu füzeler gibi silahlara sahip olmak zorundadır.

Sınırımızın diğer taraflarındaki ve Doğu Akdeniz’deki son gelişmelere bakıldığında Türkiye’nin bu konudaki hazırlıklarının haklılığı çok daha iyi anlaşılır..

ABD, kendi koruması altında, istediğini yaptırdığı, etrafında olanlara kayıtsız kalan, gelişmeyen ve sürekli kendi iç dertleriyle uğraşan bir Türkiye istemektedir. Emre amade bir Türkiye, ABD için en sadık müttefiktir.

Türkiye, ABD’nin arzuladığı bu yapıda bir devlet olamayacağı için, artık ilişkilerin eski seyrinde yürümesi zor olacaktır.

F-35 projesinden geçici olarak çıkarılabilecek, yaptırımlara muhatap olabilecek, hatta terörle hizaya getirilmeye çalışılacak fakat bunların hiç biri Türkiye’nin gelişmesine engel olamayacaktır.

Türkiye, sıradan bir ülke değildir. ABD’nin yaptığı tehditlerin kısa vadede etkisi olsa da uzun vadede bir işe yaramayacaktır.   

Bu sebeple muhtemel tehditlere ve saldırılara karşı Türkiye, en etkili savunma sistemini kurmaya devam etmeli ve muhtemel tehlikelere karşı her an hazırlıklı olmalıdır.

Büyüme ve gelişme sancılarla olur; Türkiye iyi yoldadır.

Osman KÖSE

NELER SÖYLENDİ?
@
Osman KÖSE

Osman KÖSE

DİĞER YAZILARI Ahıska Türkleri Sürgün, Özlem Ve Gözyaşı Cumhuriyet’e giden süreç! Yalan bilgiler üzerine oluşturulan ırak işgal planı! Irak Seçim Sonuçları Rusya, Kırım Tatarlarına Baskıyı Artırıyor Yangınlar, Tahrik Ve Terör! 47 yıl önceki Kıbrıs Beşinci Yılında 15 Temmuz Müttefikin Yeni İthamı: Çocuk Askerler! İshak Paşa Sarayı, Jaubert ve Ruslar! Çerkes Sürgünü ve Soykırımı! Eski Şehirler Veya Eserler Yunanistan’ın Bağımsızlığı 18 Mart ve Sonrası! Millete Adanmış Çileli Bir Hayat! Terörle Uğraşmanın Bedeli Ağır! Çin Tehlikesi Var mı! Biden İle Dış Politikada Yeni Dönem Hiçbir Güç Ebedi Değildir! Derin İzler Bırakan Bir Yıl! Göçmenlerin Trajedileri Ermenistan Hayali Vaatlere Kanmazsa! İran Üzerinden Ermenistan’a Yardım! Yunanistan İle İstikşafi Görüşmeler Türkiye Üzerine Planlar ve Projeler! Yunanistan’ın Hayali! Ellere Kelepçe, Başlara Siyah Çuval…! Yunanistan’a Destek, Türkiye’ye Köstek! Salgının Gölgesinde Bayramdan İzlenimler Panik yapılmamalı! Libya’ya Türk Askeri Gostivar’dan Resne’ye Balkanlar’da Osmanlı Eserleri Bir millet yok ediliyor dünya duyarsız! Toplumsal Değerlerde Dejenerasyon Dipsiz Göl’ün dibindeki hazine! Türkiye her zaman Kıbrıs Türkü’nün yanında Irak’ta neler oluyor? Ortadoğu’da yeni bir döneme doğru Suriye’ye barış ortamının gelmesi yakın mı? 120 Saatlik Ara Barış Pınarı Harekatı: Terör Ağı Dağıtılıyor Depreme ne kadar hazırız! İtibar avcıları! Doğu Türkistan’a kulak verelim! Bir zamanlar Türk şehri olan Belgrad Onlar ölürken biz burada huzurlu olamayız! Kadına şiddet artık son bulsun! Doğallığını Koruyan Bir Yayla: Güvende Yaylası Terör Koridoru Yerine Barış Koridoru Kalkınmanın Önündeki Engel: Kayırmacılık Amerika, Türkiye’ye karşı neler yapabilir Üçüncü Yılında 15 Temmuz Doğu Akdeniz’de Türkiye’siz planlar! Libya gittikçe kaos içine sürükleniyor! 23 Haziran Sonrası Dünyanın Doğusu Her Devirde Güçlü Devletlerin Hedefi! Bayramda Siyaset Rüzgârı S-400’ler Üzerinden ABD İle Kriz! Hüzünlü Gönüller İle Bir Bayrama Daha Girerken…
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA