Eğitim
Giriş Tarihi : 15-11-2013 15:30   Güncelleme : 15-11-2013 15:30

5 MİLYON ÖĞRENCİ ADINA 5 MİLYON FİDAN

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, üniversitelerle yaptığı protokoller çerçevesinde kampüsleri ağaçlandıracak.

5 MİLYON ÖĞRENCİ ADINA 5 MİLYON FİDAN
Orman Genel Müdürlüğü 2013 yılı ağaçlandırma mevsiminde üniversite kampüslerine fidan dikecek.
 
Son yıllarda ülkenin her bölgesinde yeni açılan üniversite sayısındaki artışa bağlı olarak kampüs alanlarının ağaçlandırılması amacıyla 43 üniversite ile protokol imzalandı.
 
Yıl sonuna kadar bütün üniversitelerle protokol imzalanacak. Protokollerin tamamlanmasıyla ülkede öğrenim gören yaklaşık 5 milyon üniversite öğrencisi için fidan dikilmesi hedefleniyor.
 
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun temmuzda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sunduğu projenin hayata geçirilmesi için ağaçlandırma sezonunun başlaması beklendi.
 
Başbakan Erdoğan, yarın Gazi Üniversitesi Gölbaşı Kampüsünde düzenlenecek törenle üniversitelerdeki ağaçlandırma çalışmaları başlatılacak.
 
Çalışmalarla gençlerin daha yeşil ve sağlıklı bir ortamda eğitim almalarına imkan sağlanacak. Ayrıca, üniversitelerdeki gençlerin ağaçlandırma çalışmalarına katılarak bilinçlenmesi ve yaşadıkları çevreye sahip çıkmaları da sağlanacak.
 
Üniversite kampüslerine, karaçam, sedir, kızılçam, fıstıkçamı, mavi selvi gibi türlerin yanı sıra meyve fidanları da dikilecek.
adminadmin