Türkiye
Giriş Tarihi : 13-05-2013 08:44   Güncelleme : 13-05-2013 08:44

ANLAMAK İÇİN YAŞAMAK GEREK

Ülkü Ocakları Samsun İl Başkanlığı ve Türkiye Sakatlar Derneği Samsun Şubesi işbirliği ile “Anlamak İçin Yaşamak Gerek” sloganı ile bu yıl 2. Düzenlenen yürüyüşe, Ülkü Ocakları Samsun İl Başkanı Mehmet Batuhan Örs, Türkiye Sakatlar Derneği Başkanı Av. Mehmet Yılmaz ve Ülkü Ocakları İlkadım İlçe Başkanı Erdem Erdoğan’da katıldı.

ANLAMAK İÇİN YAŞAMAK GEREK


                Türkiye Sakatlar Derneği Samsun Şubesi’nin önünden başlayarak Kurtuluş Yolu’nda sonlanan yürüyüşte tekerlekli sandalye kullanan Ülkü Ocakları Samsun İl Başkanı Mehmet Batuhan Örs, “Bugün 2. düzenlediğimiz  yürüyüş ile engelli vatandaşlarımızın günlük hayatları içerisinde karşılaştıkları birtakım problemleri yaşayarak anlamak ve böylece içselleştirmek istedik. Yarının engelli adayları olarak farkında dahi olmadığımız sorunların, engelli vatandaşlarımız için ne denli sıkıntılar teşkil ettiğini gördük. Ve bu yürüyüş vesilesi ile, bu yönde toplumsal farkındalık oluşturmayı amaçladık.” dedi.

                Engelli vatandaşlarımızın görmeyen gözüne ışık, işitmeyen kulaklarına ses, konuşamayan dillerine söz olmak için yürüdüklerini ifade eden Örs, “Bugün tekerlekli sandalye kullanırken kaldırımlarda engelli rampalarının eksikliğini hissettim. Yaya geçidinden geçemediğimiz anlar oldu. Gelişigüzel yerleştirilen tabelaların engelli vatandaşlarımızın ulaşımlarına sekte vurduğunun farkına vardım. Samsun’u yöneten siyasilerin ve bürokratların fiziki mekanların inşasında ve yolların, kaldırımların düzenlenmesinde engelli vatandaşlarımızı da göz önünde bulundurmaları gerekiyor.” diyerek konuşmasını noktaladı.

                Türkiye Sakatlar Derneği Başkanı Samsun Şube Başkanı Av. Mehmet Yılmaz da “yollar ve kaldırımların mevcut hali engelli vatandaşlar için uygun değil. Bugün bu durumdan medya vasıtası ile kamuoyunun da haberdar olmasını sağladığımızı düşünüyorum. Bizimle bu yürüyüşe katılan herkese teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi. Katılımcılar tekerlekli sandalye, âmâ değneği, göz bandı ve kulak tıkacı kullanarak empati kurmaya çalıştılar.
adminadmin