Siyaset
Giriş Tarihi : 12-11-2013 10:27   Güncelleme : 12-11-2013 10:27

ARAMIZA BİZDEN OLMAYANLAR GİREMEZ

Başbakan Erdoğan, "Yüzyıllardır, bu topraklar üzerinde yeni Kerbelaların yaşanması için çalışanlar var. Terör örgütlerinin, kimi çevrelerin, grupların, hatta ülkelerin, hatta bazı milletvekillerinin çatışma çıkarmak için ortaya koydukları tüm kışkırtmalar, tuzaklar 76 milyonun hayır duasıyla hep bozuldu" dedi.

ARAMIZA BİZDEN OLMAYANLAR GİREMEZ
Başbakan Erdoğan, Türkiye Uzlaşı ve Toplumsal Kalkınma Vakfı'nın düzenlediği Muharrem iftarına katıldı. Erdoğan, yaptığı konuşmada, Hz. Muhammed'in herkesin peygamberi olduğu gibi, Hz. Hüseyin'in de herkesin şehidi, kahramanı olduğunu belirterek, "Kerbela'dan ve Hz. Hüseyin'in şehadetinden hiç kimseye ayrılık bahanesi çıkmaz. Benim en büyük kayınbiraderim Hüseyin'dir. İkinci sıradaki kayınbiraderim Hasan'dır. Diğer kayınbiraderim Ali'dir. Şimdi bir torunum geliyor, isminin biri Ali olacak. Bunların hepsi bizim ortak mirasımızdır. 1374 yıldır yüreklerimizde hiç dinmeyen sızı bütün İslam coğrafyasının, bütün Müslümanların ortak acısıdır" diye konuştu.
 
-"YENİ ÖLÜMLERLE SARSILMAK İSTEMİYORUZ"-
 
Kerbela'nın "zulme direniş ve kanla verilmiş birlik, kardeşlik dersi" olduğunu vurgulayan Erdoğan, şunları söyledi:

"Şimdi birileri, üzerlerine bombaları yerleştirip Müslümanların camilerine gidip içlerinde çocuk olan cemaatin ortasında o bombayı patlatıyor, ister Şiilerin, ister Sünnilerin camisi olsun, hatta ister cami olsun ister kilise, havra, Budist tapınağı olsun, bunu yapanlar kendilerine ister Şii, ister Sünni desin ibadet eden insanları katletmek, masum canlara kast etmek meşru görülebilir mi, onaylanabilir mi? Biz dünyanın neresinde olursa olsun, yeni Kerbelalar görmek, yaşamak, yeni ölümlerle sarsılmak istemiyoruz. Tamamı birer provokasyon olan Gazi Mahallesi'nde, Çorum'da, Kahramanmaraş'ta, Sivas'ta yitip giden canlarla birlikte Hz. Zeynep'in kardeşi Hüseyin için hissettiği kardeş acısını, biz de içimizde hissediyoruz. Can, kutsaldır, azizdir. Kim ki, bir cana kast ederse bütün bir aleme kast eder. İster mezhep, ister etnik köken, ister ideoloji adına olsun, masumlara kast etmek, alçakça bir cinayettir. Kim ki Müslüman kardeşine, onun malına, canına kast ediyorsa, kim ki Müslüman kardeşine zulmediyorsa o, Hz. Hüseyin'in değil, hiç tartışmasız Yezid'in tarafında yerini almıştır. Kerbela bizim için, kendisine Müslüman diyen herkes için tarihimizdeki en acı ama aynı zamanda en ibretlik derstir."
 
-"ARAMIZA BİZDEN OLMAYANLARIN GİRMESİNE MÜSAADE ETMEYECEĞİZ"-
 
Hz. Ali, Hz. Hüseyin ve Kerbela üzerinden bir ayrışmanın asla kabul edilemeyeceğini kaydeden Erdoğan, şunları ifade etti:
"Bizler hiç kuşkusuz, İstiklal Savaşı'nı hep birlikte verdik. Türkiye Cumhuriyeti'ni hep birlikte inşa ettik. Cumhuriyetimiz, bir inancın, mezhebin ya da etnik kökenin egemenliği üzerinde inşa edilmiş değildir. Bu topraklar üzerinde yaşayan her bir ferdin ortak değerleri üzerine inşa edilmiştir. Bizler asırlar sonra Kerbela'nın susuzluğunu gideren Fırat'tan su kanalları inşa ederek Kerbela'yı suyla kavuşturan Osmanlı'nın torunlarıyız. Bizler Muharrem ayını hep birlikte tuttuğumuz oruçlarla idrak eden tek bir milletiz. Biz, birbirimizle başkalarının diliyle değil, kendi ortak dilimizle, gönül dilimizle muhabbet edebilecek, aynı yolun yolcusu kardeşleriz. Aramıza bizden olmayanların girmesine müsaade etmeyeceğiz. Yüzyıllardır konuştuğumuz gönül dilini terk edip birbirimizle ideolojinin, ayrıştırıcı siyasetin diliyle konuşmayacağız. Her ne meselemiz varsa, onu ortak meselemiz olarak görecek, birlikte çözeceğiz. Bize başkaları istikamet çizmeyecek. Biz birbirimize tavsiyede bulunacak, birbirimizin derdini dert edineceğiz. Hiçbir meselemiz çözümsüz değildir ama aramıza nifak sokmaya çalışanlara, kışkırtmalarla, provokasyonlarla aramızı bozmaya çalışanlara karşı çok dikkatli olacağız. Yüzyıllardır, bu topraklar üzerinde yeni Kerbelaların yaşanması için çalışanlar var. Terör örgütlerinin, kimi çevrelerin, grupların, hatta ülkelerin, hatta bazı milletvekillerinin çatışma çıkarmak için ortaya koydukları tüm kışkırtmalar, tuzaklar 76 milyonun hayır duasıyla hep bozuldu. Bundan sonra da asla hedeflerine ulaşamayacaklar. Her meselemizi birlikte aşacağız."
adminadmin