Samsun Haber - Son Dakika Samsun Haberleri - Akasyam.com
Samsun Haber - Son Dakika Samsun Haberleri - Akasyam.com
Samsun Haber

Atakum Belediyesi işçileri açlık grevi 2. Gün

Samsun Atakum Belediyesi'nde aylardır biriken maaşlarını alamayan çalışanların başlattığı açlık grevi eylemi ikinci gününe girdi.

Atakum Belediyesi işçileri açlık grevi 2. Gün
Paylaş:

Evlerine ekmek götüremediklerini ve borç batağına sürüklendiklerini belirten belediye işçileri, belediye binası önünde toplanma çağrısı yaparak hakları ödenene kadar eylemlerine kararlılıkla devam edeceklerini duyurdu.

"Biz aç kalmayı seçmedik, mecbur bırakıldık"

Aylardır süregelen mağduriyetin çözülmemesi üzerine bedenlerini açlığa yatırdıklarını vurgulayan çalışanlar, sürecin artık geri dönülemez bir eşiğe dayandığını ifade etti. Yapılan açıklamada, aylardır yaşanan ekonomik kriz ve geçim sıkıntısı karşısında verilen sözlerin tutulmadığı kaydedilerek, "Defalarca konuştuk, sabırla çözüm bekledik. Ancak her geçen gün daha fazla yoksulluğa ve yalnızlığa itildik. Biz aç kalmayı keyfi bir şekilde seçmedik; bizi bu sefalete mahkûm eden anlayışa karşı tek çıkar yol olarak bedenimizi ortaya koyduk" denildi.

"Gasp edilen sadece maaşımız değil, onurumuz ve geleceğimiz"

Açlık grevinin münferit bir eylem olmadığının altını çizen işçiler, Atakum halkına ve sivil toplum kuruluşlarına dayanışma çağrısında bulundu. Yetkililerin sorumluluğu birbirine atarak sessizliğe gömülmesini eleştiren eylemciler, "Bu mücadele yalnızca birkaç kişinin değil, alın terinin hakkını arayan yüzlerce belediye emekçisinin ortak kavgasıdır. Burada gasp edilen yalnızca birkaç aylık maaş değildir; emekçinin onuru, emeği ve çocuklarının geleceğidir. Bu direnişi yalnız bırakmayın, dayanışmayı büyütün" mesajını verdi.

Belediye önünde toplanma çağrısı

Eylemin seyrine ilişkin işyeri temsilcilikleri aracılığıyla birimlere gönderilen bilgilendirme mesajında, tüm müdürlüklerden izinlerin organize edildiği ve tam katılımla belediye binası önünde kitlesel toplanma sağlanacağı bildirildi. Emekçiler, eylem süresince sağduyudan asla taviz vermeyeceklerini ve hiçbir provokasyona mahal verilmeyeceğini belirterek, tüm yasal haklar eksiksiz ödeninceye dek mücadeleden vazgeçmeyeceklerini vurguladı.

Bu haber Samsun Haber - Son Dakika Samsun Haberleri - Akasyam.com tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

Samsun Haber Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et Dr. Muş bu meseleye el atmayacak mı!

Akışın sonuna geldiniz.

ahsap mobilyauluslararası evden eve nakliyat