Sağlık
Giriş Tarihi : 05-02-2014 11:16   Güncelleme : 05-02-2014 11:16

BAKANLIK 21 FİRMAYI TEŞHİR ETTİ

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, taklit ve tağşiş yaptığı tespit edilen 21 gıda işletmesi ve bu işletmelerin ürettiği 28 parti ürünü teşhir etti.

BAKANLIK 21 FİRMAYI TEŞHİR ETTİ
 Yapılan resmi kontroller sonrasında teşhir edilen gıda işletmelerinden 14'ü süt ürünleri, 7'si et ve et ürünleri, 2'si takviye edici gıda üreten işletmelerden oluştu.     
               
- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, taklit ve tağşiş yaptığı tespit edilen 21 gıda işletmesi ve bu işletmelerin ürettiği 28 parti ürünü teşhir etti. Yapılan resmi kontroller sonrasında teşhir edilen gıda işletmelerinden 14'ü süt ürünleri, 7'si et ve et ürünleri, 2'si takviye edici gıda üreten işletmelerden oluştu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, gıdada taklit ve tağsiş yaptığı tespit edilen 21 firmayı ve bu işletmelerin ürettiği 28 parti ürünü kamuoyuna açıkladı. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre gerçekleştirilen resmi kontroller sonucunda, taklit ve tağşiş yaptığı kesinleşen 14 süt ürünü üreten gıda işletmesi ve bu işletmelerin ürettiği 19 parti ürünü bulunuyor. Söz konusu firmalar ve ürünleri şöyle:

Birsen Güven Gıda'nın "Yalçıntepe" markalı tam yağlı tulum peynirinde, Narin Süt ve Süt Ürünleri'nin "Narlıtepe" markalı tulum peyniri ve yağlı tulum peynirinde bitkisel yağ belirlendi. Bitkisel yağ belirlenen ürünler arasında Mutlu Tolga Gıda'nın "Lazz Bakkal" markalı çörekotlu taze peyniri ve kaşarpeyniri, "Ilgaz Yaylası" markalı tulum peyniri bulunuyor.

Düziçi Hayat Süt firmasının "Kültürova" markasıyla piyasaya sunduğu Ezine keçi peynirinde inek ve koyun sütü, Ezine koyun peynirinde ise inek ve keçi sütü belirlendi. Sönmez Mera Süt ve Süt Ürenleri'nin "Sönmez" markasıyla piyasaya sürdüğü yoğurtta bitkisel yağ, Aral Gıda'nın SBS markasıyla piyasa sunduğu tam yağlı kaymaklı yoğurtta, Keklik Süt Mamullerinin "Keklik Kardeşler" markasıyla piyasaya sunduğu tam yağlı kaymaksız yoğurtta, Baltaş Süt Ürünleri'nin "Baltaş" markasıyla piyasaya sunduğu süzme yoğurtta, Emin Gıda'nın "Balkaymak" markasıyla piyasaya sunduğu pastörize kahvaltılık tereyağında, Tadaban Gıda'nın "Örs Star" markasıyla piyasaya sunduğu tereyağında, Yavuz Gıda'nın "Turabozan" markasıyla piyasa sunduğu tereyağında, Sütten Gıda'nın "Çerkezeli" markasıyla piyasaya sunduğu manda kaymağında bitkisel yağ tespit edildi.

Ayrıca Aydoğdu Süt Mamullerinin "Yokey" markalı pastörize yağlı kaymaklı ve kaymaksız yoğurdunda bitkisel yağ ve jelatin, Gümüş Ticaret Süt ve Süt Ürünlerinin "Lokman Hacı Kaymak" markalı kaymağında nişasta belirlendi.
 
-TAKVİYE EDİCİ GIDALARDA CİNSEL GÜCÜ ARTIRAN İLAÇ ETKİN MADDELERİ BELİRLENDİ-
 
Laboratuvar sonucu ile kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş, değiştirilmiş gıdaları üreten veya satan 2 gıda işletmesi ve bu işletmelerin ürettiği 2 parti ürün teşhir edildi. Biogenecs Biyoteknoloji firmasının "Vamax" markasıyla piyasaya sürdüğü "epimedyumlu bitkisel karışımlı kapsüllerinde" cinsel gücü artırıcı ilaçlarır etkin maddesi olan thiodimetil sildenafil belirlendi.

Aynı şekilre Koza Bilişim İlaç Gıda'nın "Magic Power Extra 5" markalı bitkisel karışım kapsülünde cinsel gücü artıran ilaç etkin maddesi thio sildenafil tespit edildi.
 
-ET VE ET ÜRÜNLERİ-
 
Laboratuvar sonucunda taklit ve tağşiş yaptığı kesinleşen 5 gıda işletmesi ve bu işletmelerin ürettiği 7 parti ürün şöyle:

Diltat Gıda'nın "Can-Et" markasıyla piyasaya sürdüğü farklı parti dana kıymada kanatlı eti ile sakatat tespit edildi. Maset Gıda'nın "Mas et" markasıyla piyasaya sürdüğü dana kıymada, Etçi Et ve Şarküteri'nin "Şekilet" markasıyla piyasaya sürdüğü dana kıyma ve kuzu kuşbaşında kanatlı eti tespit edildi.

Hatipoğlu Ltd. Şirketi'nin "Mera Hatipoğlu" markasıyla piyasaya sunduğu ısıl işlem görmüş sucukta kanatlı eti, Ana Mantı Gözleme ve Ev Yemekleri Sanayi'nin dana etinden yapılan fırın köftesinde kanatlı eti belirlendi
adminadmin