Kent Kültürü
Giriş Tarihi : 27-06-2014 10:11   Güncelleme : 27-06-2014 10:11

BAŞPEHLİVAN FATİH ATLI, LADİK'TE TÖRENLE KARŞILANDI

653. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde finalde İsmail Balaban’ı mağlup ederek Başpehlivan olan Samsun Büyükşehir Belediyesi sporcusu Fatih Atlı ile üçüncü olan Abdullah Güngör memleketleri Samsun’un Ladik ilçesinde törenle karşılandı.

BAŞPEHLİVAN FATİH ATLI, LADİK'TE TÖRENLE KARŞILANDI
İlçe girişi Ambarköyü mevkisinde karşılama töreni düzenlendi. Törene, Ladik Kaymakamı Muhammet Furkan Sancaktutan, Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı, daire müdürleri, Atlı ve Göngör ailesi ile vatandaşlar katıldı. Kaymakam Sancaktutan ve Belediye Başkanı Özbalcı, şampiyon güreşçilere çiçek verdi. Davul-zurna eşliğinde coşku içinde oluşturulan araç konvoyu ile üstü açık kamyonette ellerinde birincilik ve üçüncülük kupaları ile vatandaşları selamlayan Fatih Atlı ve Abdullah Güngör, büyük sevgi gösterisi ile karşılaştı. Antrenörleri Bayram Ertan da şampiyonları yalnız bırakmadı. Kamyonetten inip ilçe merkezinde tur atan Fatih Atlı ve Bayram Güngör için ilçenin Cumhuriyet Meydanı'nda ödül töreni düzenlendi. Yapılan dualar ile kurban kesildi. Ladik Kaymakamı Muhammet Furkan Sancaktutan yaptığı konuşmada, "Bugün çok gururluyuz. Ben inanıyorum ki bu altın kemer hep Ladik'te kalacak" dedi.
Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı ise, "Benim garip ilçeme kemer getiren Fatih Atlı'yı anlından öpüyorum. Bayram Göngör gönlümüzün şampiyonu. Belediyemizin meclisinin aldığı kararla Fatih Atlı'ya beledimizin dubleks evlerinden birini hediye ediyoruz. Güreşçilerimizi kutluyoruz. Belediye olarak onlara hem gönlümüz hem de kapımız açık. Ladik'te yapılacak olan er meydanının adına Fatih Atlı Er Meydanı adı verilecek. Kendilerini bize bu gururu yaşattıkları için kutluyorum" diye konuştu.

Fatih Atlı, finalde Abdullah Güngör karşılaşmayı istediğini belirterek, "Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde Cenabı Allah bizlere altın kemer nasip etti. Finalde Abdullah Güngör ile karşılaşmayı çok isterdim. Benim için öyle iyilik yaptı ki arkadaşın yarım bıraktığını tamamlayacağız. Sırt sırta verip 2 yılda altın keremi ebedi olarak Ladik'e getireceğiz. Bizleri bedeninizle ve dualarınızla yalnız bırakmadığının için teşekkürler" şeklinde konuştu.

Abdullah Göngör ise, altın kemeri kendi kazanmış gibi mutlu olduğunu ifade ederek, "Rakibi bitirmek için elimden geleni yaptım. Güreş gelip geçicidir. Hayatta en önemli olan ahlak, disiplin ve birbirimize saygıdır" diye duygularını dile getirdi.

Ladik Kaymakamı Muhammet Furkan Sancaktutan ve Belediye Başkanı Selim Özbalcı Fatih Atlı ve Abdullah Göngör'e altın taktılar. Başkan Özbalcı ayrıca günün anısına Fatih Atlı, Abdullah Güngör ve antrenörleri Bayram Ertan'a plaket taktim etti. Sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar da güreşçilere altın ve para takarak ödüllendirdiler.

Ladikliler 54 yıl önce İbrahim Karabacak'ın altın kemer getirdiği ilçelerine Fatih Atlı'nın yıllar sonra yeniden altın kemer getirmesinden dolayı çok mutlu olduklarını söylediler.
adminadmin