BDP'den yapılan açıklamada, Parti Meclisi üyeleri Rauf Kocaman ve Resul Baykara'nın kimsenin izni olmadan tutanakları kendileri için çoğalttıkları bildirildi.
Açıklamada, metnin çoğaltılmaması kararına rağmen çoğaltan Parti Meclisi üyelerinin istifa ettikleri kaydedildi.
BDP, çözüm sürecine ait olduğu iddia edilen tutanaklara ilişkin, metnin çoğaltılmaması kararına rağmen 2 Parti Meclisi üyesinin PM Toplantısı'na ara verildiğinde kimsenin bilgisi ve onayı olmadan tutanakları çoğalttıklarını, bu sırada parti personelinin de tek bir nüshayı kendisi okumak üzere çoğalttığını açıkladı.
Açıklamada, ''Basın büromuzda çalışan Ali Özgüç, gazeteci Alper Atalay'ın metin üzerinden fotoğraf çekmesine izin vermiştir. Milliyet'te yayınlanan tutanak resminin bir fotoğraf kaydı olduğu anlaşılmıştır'' ifadesi kullandı.
PM ÜYELERİ İSTİFA ETTİ, BASIN GÖREVLİSİ İŞTEN ÇIKARILDI
BDP'den yapılan açıklamada, çözüm sürecine ait olduğu iddia edilen tutanakların basında yer almasıyla ilgili PM üyeleri M. Rauf Kocaman ve Resul Baykara'nın kendi sorumluluklarının farkında olarak öz eleştiri mahiyetinde PM üyeliklerinden istifa ettiği belirtilerek, ''Partimizin basın biriminde çalışan Ali Özgüç tutanakları parti yönetimine haber vermeyerek bir basın çalışanıyla paylaştığı için işine son verilmiştir'' ifadeleri yer aldı.
BDP, ÖCALAN'DAN ÖZÜR DİLEDİ
BDP açıklamasında; "İmralı'daki görüşme yayınlanmak üzere yapılmamıştır. Öncelikle yaptığı görüşmenin kendi bilgisi dışında basında yer alması nedeniyle Öcalan'dan özür diliyoruz. Yine görüşme metninde adı geçen kişilerin ve kurumların da aynı gerekçeden ötürü özrümüzü kabul etmelerini rica ediyoruz. Ancak bu vesileyle partimizi, yetkili organlarını, parti yöneticilerini bilerek hedef haline getirenleri, yalan ve yanlış bilgiler yayanları kınıyoruz. Tarihi bir süreç yaşadığımızın ve partimize büyük sorumluluklar düştüğünün farkındayız. Bu nedenle, bundan sonra notların bir gazetede nasıl yer aldığını tartışmak yerine çözüm sürecinin kendisinin tartışılmasını gerekli görüyoruz. Halkımıza, Öcalan'ın merkezinde olduğu bir sürecin gereklerini yerine getirmekte kararlı olduğumuzun sözünü bir kez daha veriyoruz. " denildi.
TRT TÜRK
BDP, İMRALI TUTANAKLARINA İLİŞKİN BEKLENEN AÇIKLAMAYI YAPTI
Basın büromuzda çalışan Ali Özgüç, Gazeteci Alper Atalay'a metin üzerinde fotoğraf izni çekme vermiştir.
admin
















































































































































































































