Türkiye
Giriş Tarihi : 27-07-2013 17:45   Güncelleme : 27-07-2013 17:45

“BİRLEŞMİŞ MİLLETLER ACİL TOPLANMALI”

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici:

“BİRLEŞMİŞ MİLLETLER ACİL TOPLANMALI”
 
 Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Birleşmiş Milletlerin (BM) acil toplanması gerektiğini söyledi.

  Mısır'da yaşanan kanlı geceden sonra açıklama yapan Destici, Büyük Birlik Partisi olarak başından bu yana Mısır’da yapılan asgari darbeyi kabul etmediklerini net bir dil ile ifade ettiklerini belirtti.

MISIRLI KARDEŞLERİMİZ MİLLİ İRADELERİNE SAHİP ÇIKTI

  Destici, “Mısır’lı kardeşlerimiz her şeye ve Batının ikiyüzlülüğüne rağmen, batının bu darbeyi görmemesine rağmen haklı mücadelelerine devam etiler ve devam etmeye çalışıyorlar. Her türlü yokluğa rağmen, aşırı güç kullanımına rağmen bu inandıkları davadan ve bu demokrasi sevdasından vazgeçmediler. Tabi Mısırlı kardeşlerimizin ısrarlı tutumu batıyı ve işbirlikçisi Mısır da bulunan darbecileri endişelendirdi. Demokrasiye, Milli İradeye ve seçtiklerine sahip çıkan Mısırlıları dağıtmanın yolu şiddetten geçtiğini akıllarına getirdiler ve büyük bir şiddet uygulamaya başladılar. Bu şiddet uygulanması katliama dönüştü. Kendi seçtiklerine inandıkları için, milli iradeye sahip çıktıkları için meydanları dolduran protesto eylemleri yapan ve asla şiddete ve teröre bulaşmayan bu insanların üzerine darbeci yöneticilerin emri ile ateşler açıldı. İlk belirlemelere göre yüzlerce Mısırlı hayatını kaybederken, binlercesi de yaralandı.” Dedi.

DARBEYE DARBE DİYEMEYENLER, BU KATLİAMA NE DİYECEKLER?

  Mısır da yaşanan olaylara batının sessiz kalmasına bir anlam veremediklerini vurgulayan Destici,  “Batının bu kadar sessiz kalmasını anlamakta güçlük çekiyorum. Dünya’nın her hangi, bir yerinde kendi ülke vatandaşlarından bir tanesi böyle şiddet ile karşı karşıya kalsaydı batı yine böyle sessiz mi kalırdı? Aynı tavrını sürdürürümüydü? Kendi bir vatandaşları için Dünya’yı ayağa kaldıranlar, Türkiye’de hiçbir şey olmamışken kıyamet koparanlar, acaba Mısır da bu katliamdan sonra nasıl bir tavır sergileyecekler bekliyoruz. Darbeye darbe diyemeyenler, bu katliama da katliam diyebilecekleri mi? Diyemeyecekler mi? bunu göreceğiz. Batı büyük bir insanlık sınavı ile karşı karşıyalar. Darbeye darbe diyemeyen Arap ülkeleri de bu sınav ile karşı karşıya” diye konuştu.

MISIR DA, SURİYE, IRAK, AFGANİSTAN GİBİ OLMASIN

  Bir an önce darbe yönetiminin iş başından uzaklaşması gerektiğini kaydeden Destimi şunları söyledi: “Mursi görevine iade edilmeli ve bir erken seçime gidilerek halkın tercihine göre bir yönetim oluşturulmalıdır. Yoksa Mısır’da karışıklılığın ve karmaşıklılığın devam edeceği görülüyor. Allah korusun Mısır da bu çatışmalar devam ederse, Suriye, Irak, Afganistan ve Libya gibi bir pozisyon ile karşı karşıya kalabilir. Bu da ileriki günlerde on binlerce insanın ölümü yüz binlerce insanın ise yaralanmasına sebep olacak. Yüz binlerce kişi Mısır’ı terk etme durumu ile karşı karşıya kalabilir. Mısır harap olabilir. Binlerce yıllık tarihinin yok olması anlamına gelebilecek. En önemlisi de Mısır büyük bir istikrarsızlığa, büyük bir kaosa ve şiddet ortamına sürüklenecek. Mısır da kardeşi kardeşe kırdıracaklar. Müslümanların birbirini öldürmesi ile Mısır’a en büyük kötülük yapılmış olacak.”

BATI, MISIR’DAKİ DARBEYİ VE KATLİAMI LANETLESİN

  Destici açıklamasını şöyle tamamladı: “Bizim çağrımız batıya ve dünyadaki tüm ülkelere. Mısır’daki darbeyi lanetleyin. Mısır’daki darbeye karşı olduğunu ve Mısır halkının yanında olduğunuzu net bir şekilde söyleyin. Birleşmiş Milletler acil olarak toplanmalı ve karar almalı. Mısır’daki gidişata bir an önce son verilmeli. Mısır da bütün insanların özgürce, barış içinde yaşayabileceği, özgür seçimlerin yapılabileceği ve bu seçimden çıkanların hükümet edeceği bir sonuç oluşturulmalı. Mısır da hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bu mübarek Ramazan ayında İslam topraklarında yaşanan gözyaşı ve kanın durmasını temenni ediyorum.”
 
adminadmin