Eğitim
Giriş Tarihi : 12-10-2013 14:10   Güncelleme : 12-10-2013 14:10

Bütün okulları ağaçlandıracağız

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Son 10 yılda 3 milyar adet fidanı toprakla buluşturduk. Bütün okulları ağaçlandıracağız" dedi.

Bütün okulları ağaçlandıracağız
Eroğlu, "Okullar Hayat Olsun" adlı proje kapsamında Bilecik 700. Yıl İlköğretim Okulu'nda düzenlenen fidan dikim töreninde yaptığı konuşmada, Milli Eğitim Bakanlığı ile bütün okulları ağaçlandırmak için protokol imzaladıklarını kaydetti.
 
Gittikleri okulları ağaçlandırdıklarını anlatan Eroğlu, şöyle konuştu:
 
"Benim okuduğum okul böyle güzel bir okul değildi. Bahçesinde hiç ağaç yoktu. İlkokuldan beri keşke 'Okul bahçelerinde ağaç olsa' diye kendim hasretle arzu ederdim, özlemle beklerdim. Sizin gibi okuldayken, keşke bir 'Orman Bakanı olsaydım, bütün okulları ağaçlandırırdım' diye düşünmüştüm. Yıllar sonra nasip oldu. Ağaçların önemi çok büyük. Türkiye'de şu ormanlar olmasa Türkiye çöl olur. O bakımdan ağaçları sevmemiz lazım. Bu ağaçlar havadaki karbondioksiti alıyor, havaya oksijen veriyor, havayı temizliyor."
 
"Küresel iklim değişikliği ile bilinen bir problem var. Dünyada çok sayıda yakıt varken karbondioksit havaya veriliyor" diyen Eroğlu, şöyle devam etti:
 
"Metan gazları, diğer gazlar, sera gaz dediğimiz gazlar, havaya verilince atmosferde böyle sera gibi bir tabaka oluşuyor. Buna çare olarak ormanları çoğaltmamız lazım çünkü ormanlar havadaki karbondioksiti alıp havaya oksijen veriyor. Bu yüzden küresel iklim değişikliğinde en büyük mücadeleyi biz ağaçlandırmada yapıyoruz. Son 10 yılda 3 milyar adet fidanı toprakla buluşturduk. Bütün okulları ağaçlandıracağız. Orman işletme şefliklerimiz en az 10 okulun bahçesini ağaçlandıracak."
 
Öğrencilerden ağaçlara sahip çıkmalarını isteyen Eroğlu, "Fidanları parasız veriyoruz ama kurutursanız fidan başına 5 lira para alacağız" diye konuştu. Bunun üzerine öğrenciler, Bakan Eroğlu'na fidanları kurutmama sözü verdi. 
 
Daha sonra öğrencilerle birlikte fidan diken Eroğlu, öğrencilere fidan dağıttı.
adminadmin