Siyaset
Giriş Tarihi : 31-03-2014 11:43   Güncelleme : 31-03-2014 11:43

ÇALIK ENERJİ`YE ABD`DEN EN İYİ GLOBAL PROJE ÖDÜLÜ!

Çalık Enerji, Irak’ın Kerbela Bölgesi’nde gerçekleştirdiği Al Khairat Elektrik Santralı projesiyle dünya mühendisliğinin ve müteahhitliğinin Oscar’ı kabul edilen ‘Best Global Project’ ödülünü kazandı.

ÇALIK ENERJİ`YE ABD`DEN EN İYİ GLOBAL PROJE ÖDÜLÜ!
Her yıl dünyanın en büyük 225 taahhüt şirketlerini belirleyip açıklayan ABD merkezli McGraw-Hill Grubu bünyesinde yer alan Engeneering News Record Dergisi’nin geleneksel olarak verdiği, Best Global Project Ödülü, bu yıl Çalık Enerji’nin oldu.
 
Çalık Enerji, dünya mühendislik ve mimarlığının oscar`ı olarak kabul edilen ödülü almaya, Irak’ın Kerbela Bölgesi’nde gerçekleştirdiği Al Khairat Elektrik Santralı projesiyle hak kazandı.
 
Çalık Enerji, ENR’ın Endüstriyel Tesis kategorisinde kazandığı bu ödülle, ABD`li Bechtel firmasını da geride bırakarak kendi alanında oscar’a uzanmış oldu. Çalık Enerji’ye ödülü, New York’ta 13-15 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek törende verilecek.
 
Çalık Enerji Genel Müdürü Doç. Dr. Osman Saim Dinç, "Irak`ın elektriğinin beşte birini karşılayacak olan santral, ülkenin en büyüklerinden biri olarak dikkat çekiyor. Irak`ın yeniden inşasında en önemli altyapı projelerinden biri olarak gösteriliyor. Bu ödül Türk mühendisliğinin ve müteahhitliğinin dünyada geldiği yerin çok önemli göstergesi" dedi.
adminadmin