Kent Kültürü
Giriş Tarihi : 01-07-2014 10:32   Güncelleme : 01-07-2014 10:32

ÇARŞAMBA OVASI’NDA ÜRETİCİLER DERTLİ

Samsun’un Çarşamba Ovası’nda sebze ve meyve üreticileri dertli.

ÇARŞAMBA OVASI’NDA ÜRETİCİLER DERTLİ
Fasulye, biber, kavun, karpuz, marul, patlıcan ve karalahana üreticileri bu sezon umduklarını bulamadıklarını söylediler. Kirazbucağı Mahalle Muhtarı ve sebze üreticisi Kadir Güler, bu yıl 12 dönüm marul, 12 dönüm karpuz ektiğini ama beklediği fiyatı bir türlü bulamadığını belirterek, “Bu yıl şansımı denemek için 12 dönüm marul ektim. Henüz pazara indirmedim ama şimdiden görünen o ki yüzümüz yine gülmeyecek. Bugün itibari ile marulun bağı 80 kuruştan alıcıya gidiyor. Pazarda 1-1.5 liradan satılıyor. Bugün marul tarlada 1 liradan da satılsa altında kalkamıyoruz” dedi.
 
OVA FINDIKLA DOLACAK

Çarşamba’da sebze ve meyvenin yanı sıra fındık üretimi de yaptıklarını belirten Güler, “Sebze ve meyvede para yok. Maliyetimizi karşılayamıyoruz. O nedenle Çarşamba Ovası fındıkla yeniden dolacaktır. Görünen o ki bu ova fındık olacak, başka çaresi yok” diye konuştu.

Çarşamba Sebze ve Meyve Pazarı’nda yıllardır esnaflık yaptığını dile getiren Yeter Kabakçı, “Yıllardır pazarlarda satış yapıyorum. Pazarlarda eskiden alan da satan da neşeli idi. Pazarlar güzeldi ama son yıllarda kimsenin neşesi de güler yüzü kalmadı. Bugün tarladan marul almaya geldim, tanesine ‘80 kuruş’ diyor” ifadelerini kullandı. Kabakçı, geçen yıllara göre bu yıl sebze ve meyvenin çok pahalı olduğunu sözlerine ekledi.

Marul satışı yapan Muhtar Kadir Güler ise, “Maruldan sonra kavun ve karpuzda da beklentilerimiz başka bahara kaldı. Karpuzda yüzümüz gülmedi. Bu yıl kavun ve karpuzlar 10 Temmuz’dan itibaren pazara inmeye başlar. Şimdilik erken dökümler pazara indi. Ne olacak bekleyip göreceğiz ama durumlarımız hiç iç açıcı değil. Yetkililerin bu durumlara el atmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.
adminadmin