Siyaset
Giriş Tarihi : 20-09-2013 10:39   Güncelleme : 20-09-2013 10:39

CEMALETTİN KOLA’DAN PROJE ATAĞI!

MHP Atakum Belediye Başkan Adayı Cemalettin Kola, Belediye-vatandaş kaynaşmasının yeterli ölçüde tesis edilememe sebeplerinden birisinin vatandaşa yönelik idarî işlem ve eylemlerin oluşumunda, işleyişinde ve denetiminde halkın katılımının sağlanamaması olduğu belirterek, vatandaşın güvenini, memnuniyetini ve sürekli etkinliği esas alan katılımcı, kollayıcı ve koordine edici bir “Hizmetkar Belediye” anlayışının ve bunlara yönelik idarî yapı ve yöntemlerin hâkim kılınmasını, “Belediyeler vatandaşlar için vardır” anlayışımızın gereği olarak zorunlu gördüklerini belirtti.

CEMALETTİN KOLA’DAN PROJE ATAĞI!
HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ

“Çağdaş demokrasilerde; idarî işlemlerde keyfîliğin önüne geçilebilmesi, herkese eşit muamele yapılabilmesi ve vatandaşla belediye arasındaki kopukluğun önlenebilmesinde, idarenin her türlü eylem ve işlemlerinin açık ve denetlenebilir olması önem arz etmektedir.” Kola şöyle devam etti,
“ Hukukun üstünlüğü ilkesi doğrultusunda hareket edilmesi, takdir yetkisinin eşit şekilde kullanılması ve makamların nüfuz yeri olarak kullanılmasının önüne geçilmesi için, idarî işlemlerin önceden belirlenmiş usul ve esaslara göre gerçekleştirilecektir.
 
Yerel kalkınmanın sağlanmasına katkıda bulunulması, vatandaşın hayat kalitesinin artırılması, çevrenin korunması, çağdaş altyapılı yaşanabilir kentler inşa edilmesi, yerleşme ve kentleşmenin afete duyarlı olması, doğal, tarihi ve kültürel varlıkların korunması ve yaşatılması, kentlilik kültürünün oluşturulması kentleşme politikamızın esasıdır.
 
BELEDİYECİLİK ANLAYIŞIMIZLA BİRLİKTE ATAKUMUMUZDA;
 
• Sosyal hizmet, kültür ve kentsel altyapı hizmetlerinin hızlı, güvenli, zamanında, ucuz ve herkes tarafından erişilebilir bir şekilde sunulması esas olacaktır.
 
• Üst ölçekli planların tamamlanması suretiyle konut, sanayi, turizm, tarım ve benzeri amaçlarla yer seçiminde yaşanan karmaşa giderilerek düzenli kentleşmenin alt yapısı oluşturulacaktır.
 
• Yaşanabilir kentlerin oluşturulabilmesi için, çağdaş donanımlı konut alanları yanında gerekli altyapıya sahip, teknoloji ve sanayi bölgeleri ile mali ve ticari merkezler oluşturulacaktır.
 
• Sanayileşme ve göç nedeniyle kentlerdeki yığılmanın ve çarpık yapılaşmanın önlenmesi için kentleşme hızı ile arsa arzı ilişkisi kurulacaktır.
 
• İmar yetkisinin, şehir rantları oluşturmasına ve kamu kaynaklarının peşkeş çekilmesine fırsat verecek şekilde kullanılması önlenecektir.
 
• Kent yönetim bilgi sistemi oluşturularak, kentin coğrafi, beşeri ve fiziki yapısı ile ulaşım, haberleşme ve diğer hizmet ihtiyaçlarına yönelik planlamaların yapılması, afetlere karşı duyarlı olunması sağlanacaktır.
 
• Kentlerde kültürel yozlaşmanın önlenmesi için, millî kültürün temel belirleyiciliği çerçevesinde kent ve kentlilik kültürü oluşturulmasına önem verilecektir.
 
• Çevre sorunlarını; akılcı bir koruma, kullanma ve geliştirmeyi öngören sürdürülebilir projelerimizle gelecek nesillere temiz, yaşanabilir doğal ve kültürel değerleri korunmuş bir çevrenin intikali, çevre politikamızın esasını oluşturacaktır.
 
• Doğal, tarihî ve kültürel değerlerin kirlenmesini, tahrip edilmesini ve yok olmasını önlemek için, çevre konusuna bilimi ve aklı esas alan, tarih, kültür, inanç ve millî menfaatlerimizle çatışmayan bir bakış açısıyla yaklaşılacaktır.
 
• Ekonomik ve sosyal politikalar ile çevre politikası arasında uyum sağlanacak, ilçemiz büyüyüp gelişirken insan sağlığı, ekolojik denge, kültürel, tarihî ve estetik değerler korunacaktır.
 
• Tabii zenginliklerimize toplum olarak sahip çıkma anlayışının kuvvetlenmesi için, çevre duyarlılığı geliştirilecek, bunun için medya teşvik edilecek ilçe halkımız biliçlendirilecektir.
 
• Yatırım projelerinin yer seçiminde çevre duyarlılığına önem verilecek, yatırımlarda çevre dostu teknoloji kullanımı teşvik edilecektir.
VERİM TARIM TOPRAKLARI KORUNACAK
• Kıyı, deniz, akarsu, göl, yapay göl ve diğer sulak alanların çevresi ile eko sistemlerin tamamını bütünlük içinde ele alan kıyı alanı planlaması ve yönetimi uygulanacak, su, hava, toprak ve denizi birlikte dikkate alan entegre çevre politikaları geliştirilecektir. Atakum köylerinin verimli tarım toprakları korunacak, amaç dışı kullanımı ve erozyon önlenecektir.
 
• Ülkemizin doğal, tarihi, kültürel ve diğer zenginliklerinin; çevreye duyarlı, tarihe saygılı, özgünlüğünü muhafaza eden ve sürdürülebilirliğini sağlayacak bir anlayışla, yüksek katma değer yaratacak şekilde değerlendirilmesi, turizm politikamızın esasını oluşturacaktır.
 
• İlçemizin zengin turizm potansiyelini gereğince değerlendirmek için tanıtım ve pazarlama konularına etkinlik kazandırılarak potansiyelin dört mevsim kullanılması sağlanacaktır.
TURİZM CANLANDIRILACAK
Bu çerçevede, kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları arasında işbirliği ve eşgüdümü sağlayacak sektörün tamamını kapsayan bir yapılanmaya gidilecektir. İlçemizin turizmi çeşitlendirilecek, ülke ve dünya turizm pazarında ilçemizin markalaşması sağlanacaktır.
 
İletişim teknolojisinin sınır tanımaz bir şekilde geliştiği günümüzde “doğru bilgi”, “tarafsız haber” aranılan en kıymetli değerlerden birisi haline gelmiştir. Her türlü bilgi kirliliğinin ve bilgi istismarının kolaylıkla yapılabildiği, bilgi güvenliğinin ihlal edildiği bu ortamda kamuoyunu aydınlatmayı ve doğru bilgilerle donatmayı ilkeli, dürüst ve ahlaki siyaset anlayışımızın gereği olarak görmekteyiz.
 
Bu çerçevede, kamuoyunu yönlendirmeye çalışmadan ve istismar etmeden, olayların idrakini Atakum Halkının kendisine bırakarak doğru bilgiyi vermek kamuoyunu aydınlatma politikamızın esasını oluşturmaktadır.
 
Belediyemizin çeşitli konulardaki görüş, düşünce ve faaliyetlerini duyurmak ve ilçemizde meydana gelen gelişmeleri yerel merkezli olarak yorumlayarak milletimizin sağlıklı bir biçimde bilgilendirilmesini sağlamak amacıyla, erişilebilir ve hızlı her türlü iletişim araçlarının kullanılmasının yanında yüz yüze iletişime önem ve öncelik verilecektir.
 
adminadmin