Eğitim
Giriş Tarihi : 01-12-2013 13:01   Güncelleme : 01-12-2013 13:01

EĞİTİM-BİR-SEN'DEN SAMSUN'A 2. ŞUBE

Eğitim Bir-Sen Samsuna ikinci şubeyi açtı.

EĞİTİM-BİR-SEN'DEN SAMSUN'A 2. ŞUBE
Üniversite Şubesinin açılışıyla ilgili bir değerlendirme yapan Nejdet  Güneysu, toplumsal ihtiyaçların sağlanması için bilginin üretilmesi ve kullanılmasının toplumun üniversitelerden öncelikli beklentisi olduğunu söyledi.

Samsun Öğretmenevinde yapılan kongreye Eğitim-Bir-Sen Genel Mali Sekreteri Esat Tektaş, Eğitim-Bir-Sen Samsun Şube Başkanı Nejdet  Güneysu ,Samsun 2 nolu şube başkan  adayı Yılmaz Taşova ,şube yönetim kurulu üyeleri ile Eğitim-Bir-Sen üyeleri katıldı.

Kongrede Divan Başkanlığı yapan Esat Tektaş, "Kongremizin ülkemize, Samsunumuza  ve Ondokuz  Mayıs Üniversitemize hayırlı hizmetler vermesini diliyorum. Bu ülkede çok sıkıntılı insanlarla çok sıkıntılı günler geçirerek bugünlere geldik. Milletimizle birlikte inanç ve kararlılıkla bugünlere geldik. Gelinen noktada Samsun'u  tebrik ediyorum"dedi.

TAŞOVA, "Toplumsal ihtiyaçların sağlanması için bilginin üretilmesi ve kullanılması toplumun üniversitelerden öncelikli beklentisidir. Araştırmaya, geliştirmeye, keşfetmeye odaklanmış çalışma sistemiyle ve bu işlere hasredilmiş imkânlarıyla üniversitelerden beklenen amaçlar gerçekleştiğinde neticeden tüm insanlık faydalanır. Üniversiteler de her türlü düşüncenin yaşama alanı bulabildiği özgür ortamlar olmalı. Bu bağlamda Eğitim-Bir-Sen'in 2 nolu şubesi olan üniversite şubemiz, üniversite sorunlarının çözülmesi için, fikir üreten, sorgulayan, tüm çalışanlarımızın görüşlerinin en üst düzeyde değerlendirilebilmesi için bütün gayretimizle çok verimli sonuçlar alabileceğimize gönülden inanmaktayım. Üniversitemizde çalışan idari ve akademik personelin, şahsi düşüncesi, inancı, siyasi kanaati ne olursa olsun onların problemi bizim problemimizdir. Bu problemleri istismar etmeden, ön yargısız, el birliği ile doğru ve haklı bir hedefe birlikte yürüme gayesi ile ortak haklarımızı savunmak ve başarmak istiyoruz" dedi.

Üniversite Şubesinin açılışıyla ilgili bir değerlendirme yapan Nejdet  GÜNEYSU, toplumsal ihtiyaçların sağlanması için bilginin üretilmesi ve kullanılmasının toplumun üniversitelerden öncelikli beklentisi olduğunu söyledi.

"Üniversitemiz artık sendikal anlamda büyüyor" diyen  Nejdet  GÜNEYSU, "Bu ayrılık şube ayrılığıdır, asla başka bir anlamda ayrılık değildir. Sadece işlerin daha kolay yapılabilmesi için bir ayrılıktır. Kongreler, sivil toplum kuruluşları için bir sıçrama tahtasıdır. Enerjiyi yeniden toplayıp, yeniden sinerji oluşturup sahaya inmek ve daha aktif çalışmak için bir fırsattır. Türkiye bugün sağlıklı bir sendikacılık yapıyorsa bunun nedeni Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen'dir" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından oy kullanmaya geçildi.

Mevcut Başkan Yılmaz Taşova yeniden Eğitim-Bir-Sen  Samsun  2 Nolu Şube Başkanı seçildi.

OMÜ Eğitim-Bir-Sen Şube Yönetim Kurulu, Yılmaz Taşova, Prof.Dr. Emin Kasap, Prof.Dr. İsmail Kaya, Tevfik Yılmaz Ddemir, Musa Akyüz, Ersan Salihoğlu, ve Cengiz Çelik'ten oluştu.
adminadmin