Eğitim
Giriş Tarihi : 16-12-2013 10:12   Güncelleme : 16-12-2013 10:12

EĞİTİM EN ÖNCELİKLİ GÜNDEM MADDESİ

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, AK Pakti hükümetlerinin, 2002'den beri eğitimi en öncelikli gündem maddesine haline getirdiğini, bu önceliğini politikalarının merkezine yerleştirdiğini söyledi.

EĞİTİM EN ÖNCELİKLİ GÜNDEM MADDESİ
Avcı, TBMM Genel Kurulu'nda bakanlığının 2014 yılı bütçesinin sunumunda yaptığı konuşmaya, son günlerde trafik kazaları ve farklı sebeplerle hayatını kaybeden öğretmenlere, isimlerini sayarak Allah'tan rahmet dileyerek başladı.
 
AK Parti hükümetlerinin, 2002'den beri eğitimi en öncelikli gündem maddesine haline getirdiğini söyleyen Avcı, bu önceliği politikalarının merkezine yerleştirdiğini kaydetti. 2002'den bu yana bütün bütçelerde eğitime ayrılan payın istikrarlı bir şekilde arttığını ifade eden Avcı, "Bu durum, hükümetimizin bu konudaki kararlılığın en açık göstergesidir" dedi.
 
Eğitime ayrılan bütçe büyüklüğünün bir yandan hükümetin eğitime verdiği önemi gösterirken bir yandan da ülkenin demokratikleşme ve normalleşme sürecinin yönüne işaret ettiğini belirten Avcı, "2002 yılından bugüne kadar eğitime ayrılan bütçe büyüklüğünün savunma harcamalarına kıyasla yaşadığı değişimden bunu izleyebiliyoruz. 2014 yılında konsolide bütçenin yüzde 5,02 savunma harcamalarına, yüzde 16,7'si eğitime ayrılmıştır" diye konuştu.
 
FATİH Projesi
 
FATİH projesiyle ilgili bilgi veren Avcı, bu projenin, bilişim ve iletişim alanında küresel ölçekte yaşanan değişimin eğitim sektöründe kullanılmasını hedefleyen çok önemli bir reform girişimi olduğunu kaydetti.
 
FATİH Projesi'nin merkezine öğrenciyi ve öğretmeni alan, bilgiye ulaşmada bütün engelleri ortadan kaldırmayı hedefleyen, çocukların çağın yeniliklerini küçük yaşlardan itibaren tanıyabilmelerini öngören bir çalışma olduğunu ifade eden Avcı, "Artık her öğrencimiz ile bire bir ilgilenebileceğimiz, eğitimini ve öğretimini güçlendirebileceğimiz bir çağa geldik" dedi.
 
2015 yılı sonuna kadar bütün ortaokul ve lise sınıflarına etkileşimli tahtaların kurulmuş olacağını dile getiren Avcı, FATİH Projesi'yle her öğrencinin eğitim içeriğine her yerden ulaşabilmesinin hedeflendiğini kaydetti.
 
Eğitimde kalitenin sürekli ölçülebileceği bir alt yapının kurulacağını belirten Avcı,  projenin aynı zamanda yerli üretimi teşvik eden çok önemli bir fırsat olduğunu vurguladı.
 
FATİH Projesi'nin artık eğitimde küresel bir marka olma yolunda olduğunu dile getiren Avcı, bugüne kadar toplam 62 bin 800 adet tabet bilgisayar dağıtımının gerçekleştiğini bildirdi.
 
FATİH Projesi'yle ilgili yapılan alımlarla ilgili de bilgi veren Avcı, 10 milyon 600 bin adet tablet bilgisayar alımı ihale sürecinin başladığını, değerlendirmenin devam ettiğini söyledi. Avcı, "İhale ile ilgili değerlendirme sürecinde son aşamaya gelinmiştir. Önümüzdeki günlerde bu ihalenin neticeleneceği buradan müjdelemek isterim" dedi.
 
Avcı, meslek liseleri dışındaki diğer liselerin 9. sınıfında okuyan öğrencilerin tamamına ve ilgili öğretmenlere dağıtılmak üzere, geçen haftalarda 675 bin adet tablet bilgisayar seti alım ihalesi yapıldığını ve sonuçlandırıldığını dile getirdi.
 
347 bin adet etkileşimli tahta alımı ihale sürecinin başladığını, değerlendirmelerin sona ermek üzere olduğunu ifade eden Avcı, proje kapsamında bütün öğretmenler ve idareciler için 110 hizmet içi eğitim merkezinin de bakanlığa kazandırıldığını ifade etti.
 
Avcı, 2002'den bu yana 408 bin 274 öğretmen atamasının yapıldığını bildirdi.
 
Konuşma süresinin yetmeyen Avcı'nın "bilenler bilmeyenlere anlatsın" demesi, Genel Kurul'da gülüşmelere yol açtı.
adminadmin