Ekonomi
Giriş Tarihi : 07-02-2014 10:20   Güncelleme : 07-02-2014 10:20

ELEKTRİĞİ KESİLEN ABONELERDEN AÇMA- KAPAMA BEDELİ ALINMASI MECLİS GÜNDEMİNDE

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, "elektriği haksız yere kesilen abonelerden açma- kapama bedeli alınmasını" Meclis gündemine taşıdı.

ELEKTRİĞİ KESİLEN ABONELERDEN AÇMA- KAPAMA BEDELİ ALINMASI MECLİS GÜNDEMİNDE
CHP'li Gök, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde, ""Elektriği haksız yere kesilen abonelerden bir de açma/ kapama bedeli alındığından bilgi sahibi misiniz? Bu uygulamayı doğru buluyor musunuz? Bulmuyorsanız, bu haksız uygulamanın sürdürülmesini önlemek için ne yapmayı düşünüyorsunuz?' içerikli sorumu; "Enerji kesme ve sayaç mühürleme gibi işlemler, mevzuatta belirlenen hükümler çerçevesinde yürütülmektedir' biçimindeki Enerjisa Başkent Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi yazsına aracılık etmek suretiyle cevaplamıştınız" dedi.

Gök, vatandaşların da şikayetçi olduğu konuya ilişkin Yıldız'a şu soruları yöneltti:
"Mevzuatta herhangi bir kesme işlemi yapılmadan kesme/açma bedeli alınacağına dair bir hüküm var mıdır? Böyle bir hüküm varsa, bunun doğru olduğuna inanıyor musunuz? Uygulamayla abonelerin mağdur edildiklerinden bilgi sahibi misiniz? Durumu düzeltmek ve mağduriyetleri gidermek için ne yapacaksınız? Haksız yere alınan kesme/açma bedellerinin iadesini sağlayacak bir düzenlemeyi ne zaman sağlayacaksınız?"
adminadmin