Afet Bilinci Artırılıyor
Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Avrupa Birliği’nin desteklediği “Sivil Katılım Projesi” kapsamında düzenlenen eğitimle engelli bireylerin ve yakınlarının afetlere hazırlık konusunda bilinçlendirilmesi hedefleniyor. Proje, engellilerin afet durumlarında daha donanımlı hale gelmesini amaçlıyor.
Eğitimde, AFAD uzmanları tarafından deprem, yangın ve sel gibi afetlerde engelli bireylerin alabilecekleri önlemler ve afet sırasında yapılması gereken hayati bilgiler aktarıldı. Eğitim boyunca katılımcılara pratik bilgiler verilerek, olası afet durumlarına karşı hazırlıklı olmaları sağlandı.
Katılımcılar Eğitimden Memnun
Eğitime katılan Ahmet Önem Bey, yapılan eğitimle ilgili olarak şunları söyledi:
“Çok güzeldi bilinçlenmemiz açısından, yani depremin öldüren bir şey olmadığını ama binaların öldürdüğünü öğrendik. Binaların sağlıklı olması ve nasıl korunacağımızı öğrenmiş olduk. Başta Mehmet Hocamız olmak üzere AFAD’dan gelen tüm arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz.”
Bir diğer katılımcı Şaban Satılmış Bey ise eğitimin içeriğine dikkat çekerek şöyle konuştu:
“Bugünkü eğitimde çok farklı bilgiler aldık. Daha önce de bazı şeyler anlatılıyordu ama bugün yeni konular öğrendik. Özellikle bilgi kartları ve toplanma merkezleri hakkında daha önce detaylı bir bilgim yoktu. Depremden sonra aile bireylerimize nasıl ulaşacağımız konusunda da bilgi edindik. Bu gerçekten çok önemliydi.”
Fotoğraf Çekimiyle Sona Erdi
Eğitim, katılımcıların toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi. Etkinlik sonunda SAMEF Başkanı Mehmet Akbulut, eğitimin başarıyla tamamlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, afet bilincini artırma çalışmalarının devam edeceğini belirtti.
Haber - foto: Imam Almousa