Eğitim
Giriş Tarihi : 24-05-2014 13:35   Güncelleme : 24-05-2014 13:35

GELECEĞİN ÖĞRETMENLERİNE 'DERS' OLACAK ZİYARET

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği öğrencileri, iki öğretmenin fedakarca çalışması sonucu, virane durumdan modern hale getirilen Çınarlık-Yalı İlkokulu’nu ziyaret etti.

GELECEĞİN ÖĞRETMENLERİNE 'DERS' OLACAK ZİYARET
Samsun'a 25 kilometre uzaklıktaki Çınarlık-Yalı İlkokulu’nda görevli bayan öğretmenler Hande Gümüş ve Gülay Zengin, 3 aylık yaz tatili boyunca kendileri de çalışarak okullarını modern hale getirmişti. Öğretmenlerin başarı hikayesini haber alan Eğitim Fakültesi'nde okuyan sınıf öğretmenliği 2. sınıf öğrencileri, ‘başarılı okulları ziyaret faaliyeti' kapsamında okula ziyarette bulundu. Ziyarette öğrencilere pasta kesen, kukla gösterisi ve bahçe etkinliklerinde bulunan üniversite öğrencileri, minik öğrencilerin sınıflarını gezdi ve onlarla uzun uzun sohbet etti.

Gerçekleşen ziyarette geleceğin öğretmenlerine ablalık yapan Çınarlık-Yalı İlkokulu öğretmenlerinden Hande Gümüş ve Gülay Zengin, "Öncelikle bizler, kendi ve öğrencilerimiz adına Manisa'nın Soma ilçesindeki iş kazasında hayatlarını kaybeden madencilerin yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Genç öğretmen adaylarımızın ziyareti ve ziyaret amaçları bizlere gerçekten gurur verdi. Her çocuk, zevkle okunmaya değer bir kitap ve gelecek nesilleri emanet edeceğimiz meslektaşlarımız da bu kitapların kapaklarını aralamaya geldiler” dediler.

Minik öğrencilerle yakından ilgilenen geleceğin öğretmenleri onlarla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiler.
adminadmin