Ekonomi
Giriş Tarihi : 14-12-2013 12:40   Güncelleme : 14-12-2013 12:40

GÖZÜMÜZ AFRİKA'DA

NG Kütahya Seramik Porselen Turizm AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral, " Özellikle Türk Hava Yolları'nın gelişen pazarları takip etmesi, görmesi bize de ışık tutuyor. Türk Hava Yolları'nın arkasından uçmaya devam ediyoruz" dedi.

GÖZÜMÜZ AFRİKA'DA
NG Kütahya Seramik Porselen Turizm AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral, " Özellikle Türk Hava Yolları'nın gelişen pazarları takip etmesi, görmesi bize de ışık tutuyor. Türk Hava Yolları'nın arkasından uçmaya devam ediyoruz" dedi.
 
Güral, Karadeniz Bölgesi'nin en büyük seramik ve porselen showroomunun tanıtımı için geldiği Samsun'da, NG Kütahya Seramik Porselen'in çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.
 
Türk seramik sektörünün, İtalyan ve İspanyol seramik üreticilerinin en büyük rakibi olarak son yıllardaki büyümesine hızla devam ettiğini vurgulayan Güral, 2008 yılında Avrupa Birliği ülkelerinde başlayan ekonomik krizin seramik sektörüne olumsuz yansıdığını, sektörden düşen temsilcilerin yerini doldurmak için gayret ettiklerini ve bu çalışmalarda da başarılı olduklarını anlattı.
 
NG Kütahya Seramik'in, üretim miktarıyla değil, felsefesi ve yenilikçi düşünceleriyle fark yaratmaya devam ettiğini söyleyen Güral, Kütahya'da yapımı devam eden yeni tesisleriyle dünya pazarlarının talebi olan ve her geçen gün artan, büyük ebatlı seramiklerin üretilmesi için devreye gireceklerini aktardı.
 
Bu tesisin devreye girmesiyle yüzde 20 olan ihracat paylarının yüzde 40'lara kadar ulaşabileceğini belirten Güral, "Ama miktardan daha çok nitelik ve nicelik olarak, bugüne kadar ki en önemli rakiplerimiz İtalyan ve İspanyol seramikçilere karşı çok önemli bir avantaj elde edeceğiz. Dünyada böyle bir teknoloji hiçbir fabrikada yok. Şu an itibariyle Kütahya seramik fabrikalarında inşaat devam ediyor. Seramik ülkesi olan İtalya'yı geçeceğimiz bir noktaya gelmiş bulunuyoruz. Tesis şu an Kütahya'da kuruluyor. Mevcut yerimizin çok yakınında 2. Organize Sanayi Bölgesinin içinde kuruluyor" dedi.
 
GÖZÜMÜZ AFRİKA'DA
 
Daha yakın mesafelerde, hizmet kalitesinin ön plana çıkabileceği mesafelerdeki müşterilerin bulunduğu ülkeleri önemsediklerini ifade eden Güral, şunları kaydetti:
 
"Mevcut pazarlarımız dışında gözümüz Afrika'da. Çok önemli bir potansiyel. Bu gelişen potansiyeli Türk Hava Yolları ile takip ediyorum. Türk Hava Yolları'nın her geçen gün Afrika'da uçtuğu nokta sayısı artıyor. Bugün 40'ın üzerinden noktaya İstanbul'dan her gün ulaşabiliyorsunuz. Her gün büyüyen bir pazar. Özellikle Türk Hava Yolları'nın gelişen pazarları takip etmesi, görmesi bize de ışık tutuyor. Türk Hava Yolları'nın arkasından uçmaya devam ediyoruz. Dolayısıyla bu da yaptığımız çalışmaların teyidi anlamında bize önemli ışık tutuyor."
 
En büyük pazarlarının Orta Doğu olduğunu dile getiren Güral, artan ve gelişen kapasiteleriyle Afrika'ya ve Rusça konuşan ülkelere açılmayı planladıklarını sözlerine ekledi.
adminadmin