Güncel
Giriş Tarihi : 24-05-2014 11:26   Güncelleme : 24-05-2014 11:26

HÜSEYİN AKSOY AFAT EKİPLERİ İLE TATBİKATA KATILDI

HÜSEYİN AKSOY 21 İLDEN GELEN AFET VE ACİL DURUM YÖNETİMİ (AFAD) EKİPLERİNCE TATBİKATI KATILDI

HÜSEYİN AKSOY AFAT EKİPLERİ İLE TATBİKATA KATILDI
  Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından Türkiye’nin 21 ilinden 230  kişilik arama kurtarma  ekibinin katılımı ile ilimiz Salıpazarı ilçesinde Terme Çayı üzerinde ’Selde Arama Kurtarma’ konulu tatbikat gerçekleştirildi.
Tatbikatta Terme Çayının içersinde mahsur kalan vatandaşların ve sular altında kalan araçların çıkarılması canlandırıldı. Tatbikatta ayrıca Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı'na bağlı ekiplerin helikopter ile vatandaşların mahsur kaldıkları bölgeden kurtarmaları da canlandırıldı.
 
Tatbikat sonrası bir açıklamada bulunan Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Başkanı Dr. Fuat Oktay ’’Tatbikatlar bizim için önemlidir bu gün burada yaptığımız tatbikat ülkemiz genelindeki planlı tatbikatlarımızdan birisidir. Bölgenin ve şehirlerin afetselliğine göre farklı illerde planladığımız tatbikatlardır. Bir önceki tatbikatımız Erzurum’da çığ ile ilgili olmuştu. Buradaki de afetsellik boyutunda sel ve su baskınlarına göre yaptığımız tatbikattır.  21 ilden 230 arkadaşımız bu tatbikata katıldı. Bu tür çalışmalar bizim için önemlidir.
 
Afetlerle mücadelede 2 ayrı bölüm var. Birincisi önleyici tedbirlerin alınıyor olması. İkincisi de aldığınız her tedbire rağmen özellikle doğal afet boyutunda kaçınılmaz afetler olduğunda da müdahaleye hazır olmak durumundasınız. Bu tatbikat müdahale boyutu ile ilgili hazırlık çalışmasıydı. Bugün son derece başarılı ve entegre bir çalışmayı yürüttük. Bu tatbikatlarımız sürekli devam edecek. Türkiye’yi afetlere hazır ve dirençli topluma dönüştürmeyi arzu ediyoruz.’’dedi.
 
Samsun Valisi Hüseyin Aksoy ise konuşmasında ’’Bu gün Terme ve Salıpazarı ilçelerimizde Afet Hazırlık tatbikatı gerçekleştiriliyor. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı  Başkanı Fuat Oktay  Bey ve beraberindeki arkadaşlarda bu tatbikatı görmek ve değerlendirmek üzere bu gün Samsun'dalar. Hepimizin bildiği üzere 2012 ve 2013 yıllarında sel felaketleri yaşadık. Bu sel felaketlerine müdahale noktasında çok önemli çalışmaları arkadaşlarımız gerçekleştirdi. Buradaki deneyimlerden yararlanmak, diğer illerimizle bu deneyimleri paylaşmak, varsa eksiklikleri ortaya koymak ve bundan sonra oluşacak doğal afetlere müdahale etmek anlamında daha iyi bir konuma gelmek üzeri AFAD Başkanlığımızın koordinesinde Samsun’da gerçekleştirdiğimiz bu tatbikat sizlerinde izlediği gibi büyük başarı ile gerçekleştirilmiştir.
 
Çeşitli kurumların bir araya gelerek yardımlaşma noktasındaki çalışmalarını da bu tatbikatta görebiliyoruz. Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığımızın bir helikopteri arama kurtarma faaliyetlerine katıldı. Sağlık Bakanlığımızın UMKE ekipleri bu çalışmalara destek verdi.  Birçok kurum ve kuruluşumuzun bu çalışmadaki iş birliğini bu tatbikatta görmüş olduk. Bu tatbikatların amacı; afet olduğu takdirde onlara rahat bir şekilde müdahaleye fırsat yaratacak çalışmaları ortaya koymaktır. Ben bu çalışmaların yapılması ve koordinesi konusunda talimatları nedeni ile Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Başkanı Fuat Oktay Bey'e çok teşekkür ediyorum. Afete hazır bir Türkiye yaratmak adına önemli bir gayret olduğunu ifade etmek istiyorum. Ben burada yer alan bütün arama kurtarma birliklerine çok teşekkür ediyorum.’’dedi.
 
Samsun Valisi  Hüseyin Aksoy tatbikat sonrası  beraberinde Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Başkanı Dr. Fuat Oktay ile birlikte AFAD ekiplerince Salıpazarı ilçesinde kurulan kampı ziyaret etti. Kampta incelemelerde bulunan  Vali Aksoy burada tatbikat değerlendirme toplantısına  katıldı.
adminadmin