Gündem
Giriş Tarihi : 21-02-2014 18:25   Güncelleme : 21-02-2014 18:25

İHANET İDDİASINA KÖKTAŞ EL KOYDU

O GAZETELER SKM’LERE GİREMEZ!

İHANET İDDİASINA KÖKTAŞ EL KOYDU
AK Parti İl Başkanı Köktaş, Canik Belediye Başkanı Genç'in açıklamalarına destek verdi. Köktaş, "Bizim partimizde bu ne disipline, ne de insani değerlere uyar" dedİ
Canik Belediye Başkanı Osman Genç'in, bir belediye başkanının SKM'sinde ve seçim araçlarında, aleyhine yayınların yer aldığı gazetelerin dağıtılmasına yönelik, 'açık ihanet var' iddiaları AK Parti İl Yönetimi'ni harekete geçirdi. İl Başkanı Fuat Köktaş, böyle bir karalama kampanyasına hiçbir AK Partili adayın destek vermesinin kabul edilemez olduğunu belirterek, "Buna izin vermem ve vermeyeceğim" dedi.
 
Dün Canik Belediye Başkanı Osman Genç'in bu yöndeki iddialarının yerel basında yer aldığını ve il yönetimi olarak derhal olaya müdahale ettiklerini söyleyen Köktaş, yapılan karalama kampanyasının kabul edilemez olduğunu söyledi. AK Parti'nin adaylık sürecinin başlandığını ve genel merkezin takdirleri sonucunda nihai kararın verildiğini söyleyen Köktaş, "Adaylarımızın hepsi AK Parti'nin adaylarıdır. Hiçbir aday bir başka adayın aleyhinde bir çalışma içinde olamaz. Biz hepsini sahiplendik. Onlar da sahiplenecekler. Bir yerel gazetede bir belediye başkanının lehinde, diğerinin de aleyhinde yapılan haberler olabilir. Biz gazetecinin işine karışmayız. Ama o gazeteler lehinde haber yazılan başkan ve başkan adayının SKM'sinde ya da seçim aracında olamaz ve dağıtılamaz" dedi.

O GAZETE SKM'LERE GİREMEZ

Böyle bir çalışma olması halinde buna izin verilmeyeceği gibi herkesin de sonuçlarına katlanacağını söyleyen AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş, şöyle devam etti: "Bu ne AK Parti'nin parti disipline uyar ne de insani değerleriyle örtüşür. Büyükşehir Belediye Başkanımızın o gazetenin böyle bir çalışma yaptığından haberi olmadığını sanıyorum. Durumdan vazife çıkarıp iyi niyetini su istimal edebiliyorlar diye düşünmek istiyorum. Böyle davranan ve adayların arasına nifak sokmak isteyenlere izin vermeyeceğimizi herkes bilmeli. Gazetecinin yaptığı haberlere karışmayız ancak, AK Parti'ye bu şekilde zarar vermesi halinde de ilişkilerimizi yeniden gözden geçireceğiz elbette. Bir adayımız hakkında sürekli iyi haberler yaparken, diğerini yıkıcı, yıpratıcı ve ısrarlı haberlerde devam etmesi halinde, tüm SKM bürolarımıza girişini engelleyeceğim. Zaten artık iddia edildiği gibi AK Parti'nin hiçbir adayının aracında böyle bir gazete dağıtımı da yapılamaz. Bütün SKM bürolarını ve adayları, hatta araçla ilgilenenleri uyardık" dedi.

DESTEK VEREN SONUCUNA KATLANIR

Bir adayın başka bir aday için karalama kampanyası yapılmasına destek vermesinin AK Partili olmakla ilgisi olamayacağını da ifade eden Köktaş, "O yayınlanan yazıları ben de görüyorum. Onlara bizim içimizden destek verenler varsa, onlar AK Partili olamaz. Sonuçta hepimizin gayreti AK Parti'nin bu seçimden güçlenerek çıkmaktır. Başbakanımız bir oy fazla almanın hesaplarını yaparken, biz de aynen o yolda çalışmalarımızı sürdüreceğiz. O olayların içinde olanlar adamcılar. Onlar AK Partili değil, adamcı olanlar" diye konuştu.

Hedef Halk - Mihriban KOÇAKER
adminadmin