Güncel
Giriş Tarihi : 02-01-2014 11:35   Güncelleme : 02-01-2014 11:35

İHH'YA KOMPLO!

İHH dün akşam kirli bir komploya maruz kaldı. Hatay'da 'İHH'ya ait olduğu belirtilen bir yardım tırında silah ve mühimmat var' yalanı Radikal gazetesi üzerinden servis edildi.

İHH'YA KOMPLO!
İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım'ın hükümete yönelik komplonun bir sonraki safhasının İHH'yı hedef alacağına ilişkin uyarıları dün doğrulandı. Radikal Gazetesi internet sitesinden Fatih Yağmur imzalı bir kurgu kokan bir haber yayınladı. Haber anında haber siteleri ve sosyal medyada kara propagandaya dönüştürülmek istendi.
 
Hükümete yönelik İstanbul merkezli operasyonun bir sonraki safhasında İHH İnsani Yardım Vakfı olduğu günlerdir konuşuluyordu. Vakıf Başkanı Bülent Yıldırım da birçok mecrada kendilerine yönelik komplo ve suikast girişimi hazırlıklarının olduğuna yönelik uyarılarda bulunuyordu. Dün Radikal Gazetesi'nin internet sitesinde yayınlanan bir yalan haber bu iddiaları doğruladı. Fatih Yağmur imzalı haberin hedefinde İHH İnsani Yardım Vakfı ve MİT vardı. Haberde, Hatay İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekiplerin bir ihbarı değerlendirerek, Kırıkhan-Reyhanlı yolu üzerinde İHH'ya ait bir yardım tırını durdurduğu, araçta silah ve mühimmat olduğu iddia edildi. Kurgu kokan haberde savcının talimatını uygulayan jandarmanın arama izninin bulunduğu ancak araçta bulunan İHH Bölge Müdürü ve bir MİT elemanının tırın aranmasının engellendiği ileri sürüldü.
 
Habere göre, Hatay Valisi Celalettin Lekesiz'in aracı jandarmanın elinden almaya çalıştığı savcının ise arama kararında direndiği kaydedildi.
 
HABERİ YAYAN İSİMLER SÜRPRİZ DEĞİL
 
Haberi ilk yayınlayan Radikal Gazetesi'nin internet sitesi oldu. Son dakika kilişesiyle flaş geçilen haberin daha doğrulanmadan cemaate yakın Bugün Gazetesi ve Zaman grubuna bağlı İngilizce haber sitesi Todays' Zaman'da 5'er dakika arayla yayınlanması dikkat çekti. Haber, Gezi olaylarında attığı provokatif twitlerle dikkat çeken Taraf Gazetesi yazarı Ceyda Karan ile yine aynı gazetenin hükümet karşıtı yazılarıyla bilinen yazarı Emre Uslu tarafından twitterda yayıldı. Uslu'nun Radikal'in haberinde kullandığı fotoğrafı altında Arşiv fotoğrafı uyarısı bulunduğu halde haberin gerçek fotoğrafı gibi sunması dikkat çekti.
 
İHH: HABER YALAN VE KARALAMA AMAÇLI
 
İHH İnsani Yardım Vakfı'ndan yapılan açıklamada, Radikal Gazetesi sitesinde Fatih Yağmur imzasıyla çıkan haberin karalama, suç oluşturma ve isnat etme amaçlı bir iftira olduğunu açıkladı. Vakıftan yapılan açıklamada, şu bilgiler verildi: 'Bölgede Vakfımıza ait yardım tırı bulunmamaktadır. Ayrıca bölge ekiplerimiz Kırıkhan Jandarma birimine giderek olay yerinde İHH ile alakalı herhangi bir aracın söz konusu olmadığını teyit etmiştir. Hatay İl Jandarma Komutanlığı da avukatlarımıza İHH ile ilgili bir bilgi olmadığını bildirmiştir. Radikal Gazetesinin İHH adını vererek bu haberi karalama amaçlı yapması manidardır. Her türlü hukuki yola başvuracağımızı ve dava hakkımızı saklı tutarak şimdilik bu kadar açıklama ile kamu oyunu aydınlatmak istiyoruz.'
 
Hukuk ve ahlak uyarısı
 
İHH'nın açıklamasında, 17 Aralık operasyonu ile beraber oldukça sıklaşan bir şekilde İHH'ya yönelik iftira, karalama ve tuzak oyunlar oynandığına dikkat çekildi. Açıklamada, başta devlet kurumları ve medya olmak üzere tüm yetkili kurumlara bağlı çalışanlardan da mensubiyetlerine değil hukuka ve ahlak ilkelerine uygun davranmaları istendi.
 
Operasyonu yapanı biliyoruz
 
İHH Başkanı Bülent Yıldırım, İHH'ya ait yardım tırında silah ve mühimmat bulunduğu kara propagandası için, 'Bu bize yapılan bir operasyon ve biz bu operasyonu kimlerin yaptığını çok iyi biliyoruz, bunların kim olduğu ortaya çıkacak' dedi.
 
Canlı yayına bağlanan Yıldırım, daha önce bu tip olayların yaşanacağı konusunda uyarılarda bulunduğunu hatırlatarak, bundan sonra her türlü saldırıları beklediklerini söyledi. Yıldırım şöyle devam etti: 'Onlar bizim yakamızı bırakmıyor, biz de onların yakasını bırakmıyoruz! İsrail cezasını çekecek. Yurt dışında çalışan arkadaşlarımızın başına birşey gelirse bunun hesabını verecekler. Hukuk davası açacağız. İHH'ya ait olduğu söylenen tır kesinlikle bize ait değil. Paralel devletin içinde İHH'yi tanıyanlar niçin harekete geçmiyor? İstedikleri, el-Kaide ile bağlantılayıp itibarsizlaştırmak. 40 bin yetime bakıyoruz. Suriye ve Gazze yardımlarınızı arttırın. Abdestleriyle bekleyen çocuk ve kadınlar var. Bütün dünyaya rezil oldular. Onlar MOSSAD ve CIA'nin üssü olarak görülüyorlar. Bunlar bu ülkeyi yakmaya niyetliler. İHH Suriye'ye battaniye, ilaç, yiyecek götürüyor. Bu bize yapılan bir operasyon ve biz bu operasyonu kimlerin yaptığını çok iyi biliyoruz, bunların kim olduğu ortaya çıkacak.'

YENİŞAFAK
adminadmin