HÜDA PAR Samsun İl Başkanlığı, ibadete açılan mescidin kapatılma tehlikesiyle karşı karşıya kalmasına tepki göstererek, yetkilileri ibadet hakkını korumaya davet etti.
Resmi Ruhsatla İnşa Süreci Tamamlandı
Hüda Par Samsun İl Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, İskele Mescidi’nin inşasına ilgili kurumların izinleri ve usulüne uygun şekilde düzenlenen yapı ruhsatı doğrultusunda başlandığı hatırlatıldı. Alınan yapı ruhsatına güvenilerek inşası yürütülen mescit, 17 Temmuz 2026 tarihinde tamamlanarak vatandaşların istifadesine sunuldu. Parti yetkilileri, sonradan ortaya çıkan hukuki ve idari süreçler neticesinde yapımı tamamlanan mescidi kapatma kararının alınmasının vicdanları yaraladığını ve mahkemenin bu kararının hakkaniyetle bağdaşmadığını vurguladı.
Ticari Bir Yapı Değil, Ortak İbadethane
Mescidin ticari bir alan veya işletme olmadığına özellikle dikkat çekilen açıklamada, yapının hiçbir ayrım gözetmeksizin tüm vatandaşların kullanımına açık bir ibadethane olduğu belirtildi. Halkın ortak ibadet ihtiyacına hizmet edecek böylesi bir eserin, imar planları etrafında şekillenen idari ve yargısal süreçlerin arasında kalarak ibadete kapatılmasının kabul edilemez bir durum olduğu ifade edildi. Kurumların, ortaya çıkan hukuki sorunu süratle çözecek adımları atması ve mescidin açık kalmasını sağlaması gerektiğinin altı çizildi.
İptal Kararının Geri Alınması İçin Yetkililere Çağrı
"Mescitler milletimizin ortak değeridir. İskele Mescidi sahipsiz değildir" mesajının verildiği açıklamada, hukuki sürecin parti teşkilatı tarafından yakından takip edileceği duyuruldu. Hüda Par Samsun İl Başkanlığı, toplumun ortak değerlerinin ve vatandaşların ibadet hakkının korunması adına yetkililere seslenerek; ruhsatın iptaline ilişkin işlemin geri alınmasını ve İskele Mescidi'nin önündeki engellerin kaldırılarak bir an önce ibadete devam etmesinin sağlanmasını talep etti.





















































































































































































































