Desk ve Din Bir Sen Genel Başkanı Lütfi Şenocak, gelinen noktanın sevindirici olduğuna dikkati çekerek, “Yıllardır kanayan bir yara olan ‘Kadına Şiddet’ konusunda uygulamaya konulan çözüm önerilerinin aile yapısını nasıl çatlattığını ve yozlaştırdığını seyreder olduk. Oysaki bizler ümmet ve İslam kültürünün o nadide ahlakı ile ahlaklanmayı seçmeyip, modern dünyanın çirkefinde, her gün ocağına ateş düşen yıkılan aile bireyleri ile karşılaşıyorduk.” Şeklinde konuştu.
Din Bir Sen’in öncülüğünde aile içi şiddete son vermek amacıyla oluşturulan 5 maddelik öneri mektubunun dikkate alınıp uygulanmaya konmasıyla birlikte ‘Kadına şiddet ve aile içi geçimsizlik’ azalıyor.
Din Bir Senin önderliğinde Kadına Şiddet yasasıyla ilgili olarak verilen öneriler, 9 Mart 2012 tarihinde düzenlenen basın toplantımızda açıklanmış, sonrasında bazı basın yayın kuruluşlarında bu önerilerin tepki çektiği ve uygulanamayacağı yönünde tezat görüşler öne sürülmüştü.
Peki, neydi o tepki gösterilen öneriler?
Kanaat Önderleri Boşanmaları Azaltıyor
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın öncülüğünde uygulamaya konulan “Kanaat önderleri” sistemi, kadına şiddete ve boşanmalara son veriyor.
admin














































































































































































































